Europees fonds voor regionale ontwikkeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland
  • groot aanbod in verschillende maten en wijdtes
  • gratis verzending
  • voor 16:00 uur besteld dezelfde dag nog verzonden
  • winkel is 7 dagen per week geopend
 

De Berenloop op Terschelling

De Berenloop op Terschelling

Oktober en november, de maanden waarin ik jaarlijks veel wedstrijden loop met als hoofddoel de Berenloop op Terschelling. De trainingen en wedstrijden ernaartoe gingen lekker, goed, zeer goed!

Indian Summer Ultra Trail

Zaterdag 20 oktober stond de Indian Summer Ultra Trail op het programma, een trail van 127 km door de bossen van Noord Drenthe. Wij deden met ons triathlongroepje mee bij de teams en liepen deze trail met zes personen. Het startschot klonk om zes uur ’s ochtends. Ik moest etappe 2 lopen over het Balloerveld en heb 22 km lang behoorlijk doorgelopen, maar toch ook genoten van de zonsopkomst en de prachtige natuur.
We hebben de hele dag iedereen gevolgd in de bus en een mooie dag gehad met de combi van gezelligheid en sportiviteit. Uiteindelijk kwamen we als team als 1e over de finish wat ons een startbewijs voor volgend jaar opleverde.

De Boerbosloop

De 27e heb ik deelgenomen aan de Boerbosloop in Rolde, als laatste prikkel voor Terschelling. Een supergave maar zware cross, ik ben behoorlijk diep gegaan en uiteindelijk 3e geworden! Dit bleek een cross te zijn in het Unesco Geopark Hondsrug Crosscircuit en ik ben eigenlijk wel benieuwd geworden naar de andere parcoursen.

Een tegenvaller

Dan het eerste weekend van november, voor mij al drie jaar het Berenloop weekend op Terschelling. Op dit eiland haal ik al jaren het beste uit mezelf, misschien ook omdat we hier altijd al lekker vanaf vrijdag vertoeven en er op zondag pas gelopen hoeft te worden. Twee dagen lekker sfeer proeven en zaterdags de lopers van de kleintje Berenloop 5- en 10 km aanmoedigen.
De Berenloop zelf op zondag kan ik eigenlijk wel kort over zijn…het was een behoorlijke domper dat ik na 7 km bij het innemen van mijn gel een behoorlijke steek in mijn buik voelde, een klein stukje gewandeld en ik zag de podiumplaatsen uit het zicht verdwijnen. Ik heb het hierna tot 13 km nog wel geprobeerd, maar op het strand kwam alles eruit en ik voelde me echt slecht. Misschien toch wat onder de leden gehad. Ik heb de laatste kilometers rustig en gedesillusioneerd uitgelopen en ben gefinisht in 1 uur en 27 min. Gelukkig ben ik verder niet ziek geworden, want na een goede nachtrust voelde ik me de volgende dag al een stuk beter. Toch jammer dat ik juist tijdens deze wedstrijd met maagproblemen te maken kreeg.

Volgend jaar ga ik zeker weer een poging wagen!

 

Groeten Joost