Europees fonds voor regionale ontwikkeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland
  • groot aanbod in verschillende maten en wijdtes
  • gratis verzending
  • voor 16:00 uur besteld dezelfde dag nog verzonden
  • winkel is 7 dagen per week geopend
 

De marathon van Eindhoven

Yes, mijn vierde marathon ‘in the pocket’!

14 oktober stond het gepland: de marathon van Eindhoven. Vanaf donderdag begon de spanning al een beetje te komen. De weervoorspelling was voor een dag op het terras perfect, maar voor 42 km en 195 meter hardlopen iets minder. Maar ik had nou eenmaal getraind voor deze marathon en niet starten, omdat het zo warm zou worden, was voor mij geen optie. Ik zou, net als mijn vorige marathon, samen met Thijs lopen. Dit werd voor Thijs zijn zevenendertigste marathon! Hij had al van te voren aangegeven dat hij het tempo wat ik graag wilde lopen niet 42 kilometer zou kunnen volhouden. Hij had door een blessure niet optimaal kunnen trainen. Om half 9 hadden we afgesproken in Eindhoven. Ook met Erik de Vries (die ook deze marathon heeft gelopen) en onze supporters! Even wat drinken, onze verwachtingen uitspreken en nog drie keer naar de wc.

En toen was het zover

Om 9.50 uur zijn we naar de start gegaan en om 10.00 uur mochten we dan eindelijk starten! Ik ging weg op het schema van 3 uur en 30 minuten. Dat betekent dat je vijf minuten per kilometer moet lopen. Dit ging prima tot 25 kilometer. Inmiddels was het 12.00 uur geweest en was het behoorlijk warm. Mijn hartslag ging te snel omhoog en daardoor moet je er veel harder voor werken. Vanaf 30 kilometer lukte het niet meer om die vijf minuten per kilometer vast te houden. Dus die 3.30 moest ik uit mijn hoofd zetten, maar mijn tweede doel was zeker nog haalbaar: een PR. Bij 35 kilometer was mijn hartslag zo hoog, dat ik even ben gaan wandelen. Na het wandelen kon ik weer aardig in een ritme komen ,maar het lukte Thijs niet meer om hetzelfde tempo te lopen. De laatste kilometers waren veel mensen aan het wandelen, maar ik dacht als ik nu ga wandelen ga ik niet meer hardlopen…en met hardlopen ben ik er sneller. Uiteindelijk kwam ik na 3 uur 37 minuten en 42 seconden over de finish. Dus ik heb mijn PR verbeterd met meer meer dan 2 minuten. Daar ben ik echt super blij mee!

Er zit nog meer in!

Ik ga zeker nog weer een poging wagen… wordt het Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam of ? We zullen het zien!

 

Ps. Tieske: bedankt voor de 35 kilometer die we samen hebben gelopen. Dit keer was ik niet chagrijnig toch… of heb je me daarom bij 35 kilometer laten gaan.