Europees fonds voor regionale ontwikkeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland
  • groot aanbod in verschillende maten en wijdtes
  • gratis verzending
  • voor 16:00 uur besteld dezelfde dag nog verzonden
  • winkel is 7 dagen per week geopend
 

De nasleep van Düsseldorf

De nasleep van Düsseldorf

Na mijn uitermate succesvolle marathon van Düsseldorf ben ik beland in een fase waar het lopen mij niet zo lekker af gaat. Vorig jaar na de marathon van Enschede (april 2017), waar ik voor het voor het eerst onder de 3 uur liep had ik in de 2 maanden erna hetzelfde gevoel. Weinig tot geen motivatie om tijdens de wedstrijden serieus wat dieper te gaan en wat minder zin om te trainen.

Toch train ik nog wel 3/4 x per week, fiets ik wat meer en loop regelmatig wedstrijden om mijn conditie te onderhouden richting de najaarsmarathon. Maar het gaat me wat moeilijker af na de marathon…

Wedstrijden die ik gelopen heb

De vrijdag voor Pinksteren heb ik de Pfingsterlauf gelopen in Emlichheim. Een erg leuke, gezellige wedstrijd over 6 rondjes door de kern van het Duitse dorpje. Ik liep daar net onder de 39 minuten op de 10 km, wat eigenlijk best een nette tijd is maar ik had graag iets sneller gelopen. Helaas zat het er niet in die avond.

De zondag erna was de planning een halve marathon in Enschede. De Bommelasloop. Een loop door het natuurgebied de Rutbeek. Ik was er al eens geweest en wist hoe mooi het lopen daar is. Vanaf de start kwam ik eigenlijk al niet lekker in het ritme, terwijl ik voor mezelf de lat niet eens zo hoog gelegd had. Dat heeft me doen besluiten om er bij 16.1 km uit te stappen… helaas…

26 Mei was het Drenthe Loopfestijn. Ik had op de dag zelf besloten om de 4 mijl te doen omdat ik gewoonweg geen zin had om de 10 km of de halve marathon te doen. Dat is maar goed ook want wederom ging het niet erg lekker tijdens de race?. Na net geen 26 minuten kwam ik binnen, dat is maar 3 sec per kilometer sneller dan mijn tempo op de marathon in Düsseldorf…

Maar om dit wat minder positieve verhaal een vrolijker einde te geven, moet ik wel zeggen dat de trainingen inmiddels alweer een beetje lekkerder gaan. Ik ben al wat positiever gestemd, en ik ben superblij met de kleding die ik van Schutrups Exloo gekregen heb! En het traint/loopt echt erg lekker!

Wedstrijden op de planning

Deze week neem ik beetje meer rust om zaterdag (16 juni) mee te doen aan de Rundeloop in mijn woonplaats (Zwartemeer). En de week erop loop ik de Grachtenloop in Coevorden waar ik zal fungeren als haas op de 5 km. Allebei leuke evenementen waar ik dan hoop het goede gevoel, met betrekking tot het lopen, weer een beetje terugkrijg!

Jullie lezen van me?

 

Groet Erik