Europees fonds voor regionale ontwikkeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland
  • groot aanbod in verschillende maten en wijdtes
  • gratis verzending
  • voor 16:00 uur besteld dezelfde dag nog verzonden
  • winkel is 7 dagen per week geopend
 

die Straße nach Nimwegen

die Straße nach Nimwegen

 

Na de fantastische wandel dag van Schutrups gaat, “de weg naar de 4-daagse van Nijmegen”, gewoon weer verder. Wekelijks pak ik mijn trainingsrondje van 16 kilometer en zoek daarnaast geregeld een geschikte tocht uit binnen de beschikbare tijd die ik naast mijn gezin, werk en andere hobby’s hebt.

Mijn oog was gevallen op een 40 km wandeltocht vanuit Bourtange gemeente Westerwolde. Een bijzonder vesting dorpje in Groningen dat rond het jaar 1580 tijdens de Nederlandse opstand is aangelegd.  Een dorpje wat nooit stadsrechten heeft gekregen maar wel een met een rijke geschiedenis. Jaarlijks wordt hier ook de “Slag om Bourtange” nagespeeld en waant U zich in de middeleeuwen. Kortom, een bezoekje waard.

Met frisse moed en veel zin op de warmste 16 februari met zijn 14 graden ging ik alleen daar heen en liep op de mooie rode hangbrug nog wat voor mij bekende wandelaars uit het westen tegen het lijf. Snel even ingeschreven in het “Landhuys” en op  pad.

Al snel liep ik over de grens bij onze oosterburen in Duitsland door het gebied in Landkreis Emsland. Een prachtig open gebied door onder ander Rhede, Ems en de Trunxdorfer Waldsee.

De spirit zat er behoorlijk in en dat voelde goed. Het was eigenlijk een grote inhaalrace omdat ik vrij achterin startte en honderden wandelaars inhaalde. Later begreep ik dat er meer als 500 mee deden op de 25, 40 en 50 km. Het grappige was dat ik door verschillende wandelaars werd aangesproken met he Schutrups, daar waren wij een paar weken geleden ook. Wat een leuke tocht was dat daar. Ik loop namelijk met kleding waar Schutrups en de mooie beroemde Drentse vlag op staat. Een feest van herkenning voor de wandelaars ?

De route was goede uitgezet met pijlen maar kennelijk had ik er eentje gemist dus op het gevoel verder gelopen. Ik was met nog een aantal wandelaars en we kwamen gelukkig goed uit en konden onze weg weer vervolgen via de pijlen.

Ik was sneller terug dan verwacht en met een goed gevoel keerde ik weer huiswaarts.

Hoe staat het met jullie, die StraBe nach Nimwegen, the road to Nijmegen, de weg naar Nijmegen? Al goede wandelschoenen en sokken gekocht? Een goede voorbereiding is het halve werk ?  

Mijn eerste wandelschoenen in 1987 waren hardloopschoenen van New Balance. Aan het eind van de 4-daagse waren ze helemaal af en de zolen waren helemaal versleten. Ik wist toen niet beter. Daarna nog jaren met Meindl naar tevredenheid gelopen en toen… ging het model er uit. Dan volgt er weer een zoektocht langs verschillende merken totdat ik uit kwam bij Hanwag. Met mijn brede voorvoet en smalle hiel voor mij een uitkomst maar ik blijf altijd op zoek naar een betere schoen. Elk jaar komen er weer modellen van verschillende merken bij. Laat je vooral goed voor lichten en koop de schoenen zeker niet te krap. Dat is mij ook helaas al een paar keer overkomen en dat is niet fijn.

Hartelijke wandelgroet en train ze,

Wilko Koster