Europees fonds voor regionale ontwikkeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland
  • groot aanbod in verschillende maten en wijdtes
  • gratis verzending
  • voor 16:00 uur besteld dezelfde dag nog verzonden
  • winkel is 7 dagen per week geopend
 

Even voorstellen: Yntze Wardenburg

Even voorstellen

Ik ben Yntze Wardenburg, 39 jaar en geboren en woonachtig in Klazienaveen. Ik woon samen met Orieta de Groote en haar 3 kinderen Muriel(16), Mart(13) en Thijs(9). Zelf heb ik ook 3 kinderen Mylan(12), Julian(10) en Fabian(3) die om de 14 dagen en af en toe een avond door de week bij ons zijn. 

Vanaf mijn vijfde jaar was ik een fanatieke voetballer bij VV Klazienaveen. Geen training sloeg ik over en in de weekenden stond ik altijd op het veld voor de wedstrijd. En als ze mij na mijn eigen westrijd vroegen om in te vallen deed ik dat ook altijd met plezier. Na de jeugd ben ik gaan voetballen bij VEV tot mijn 34e jaar. Af en toe liep ik wel eens een 10 kilometer, toen nog in 46 minuten, bijvoorbeeld tijdens het Drenthe Loopfestijn en ik begon daar eigenlijk steeds meer lol in te krijgen. Wat ik vooral leuk vond is dat ik het altijd kon doen en niet afhankelijk was van tijden en anderen. En niet onbelangrijk, het ging me leller af. Ik liep in 2013 dan ook mijn eerste halve marathon in Klazienaveen (1'34’'24) 

Sinds 2017 ben ik begonnen met trainen bij Eac de Sperwers en is het ook prestatiegericht geworden. De afstanden die ik loop zijn voornamelijke de kortere afstanden. Al staat de marathon ook nog altijd op mijn verlanglijstje. 

Ik ben me het laatste jaar vooral gaan richten op de halve marathon. Ik merk dat ik mij in deze afstand helemaal kan geven en dat de 21 kilometer mij ook goed ligt. Omdat ik graag eens wilde weten hoe ik stond in mijn leeftijdscategorie heb ik mij het afgelopen jaar ingeschreven voor het NK in Venlo. Mijn trainingen hebben zich daar dan ook de afgelopen tijd op gericht. Samen met mijn trainer Henk Hartman heb ik een schema opgesteld die voor mij ideaal is. Het is namelijk een kunst om mijn hobby in te plannen in het drukke gezinsleven. Er is namelijk altijd wel een tuin die gedaan moet worden, een kind dat moet sporten of een verjaardag die je echt niet kunt overslaan. 

Daarom gaan mijn vriendin en ik elke zondagavond samen de komende week doornemen met de agenda op schoot. Zij weet hoe belangrijk het hardlopen in de loop der jaren voor mij is geworden en hoeveel voldoening het mij geeft als ik mijzelf tot het uiterste kan dwingen. Ik neem mijn trainingen serieus en vind het dan ook fijn dat ik van het thuisfront hierin ook de steun krijg. Ook mijn kinderen doen fanatiek mee. Mijn oudste zoon heeft het loopvirus inmiddels van mij overgenomen en komt eens per week samen met mij een rondje lopen. Ik ben zo trots dat hij ook dezelfde discipline en fanatisme heeft als ik. En nog veel belangrijker, het plezier om te sporten en bewegen. Mijn middelste zoon gaat af en toe mee op de fiets en bij de kidsrun in Klazienaveen loopt hij ook fanatiek mee. En zelfs mijn vriendin die hardlopen eerst maar niks vond, heeft er nu zowaar plezier in en loopt af en toe zelfs drie keer in de week. Zo delen wij als gezin de liefde voor de sport.  

 

Mijn persoonlijke records :

5 km  18’13
10 km 36’58
15 km 57’40
21,1 km 1'21’07