Europees fonds voor regionale ontwikkeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland
  • groot aanbod in verschillende maten en wijdtes
  • gratis verzending
  • voor 16:00 uur besteld dezelfde dag nog verzonden
  • winkel is 7 dagen per week geopend
 

Groene schoenen

En nee, dan heb ik het niet over de kleur groen maar over de milieubewuste schoen! Tegenwoordig zijn we ons steeds meer bewust van het milieu en is dit inmiddels een echte trend te noemen. Deze bewustwording is terug te zien op het gebied van bijvoorbeeld elektriciteit, voeding, lifestyle maar ook binnen de mode- en schoenenindustrie. Het merk Pretty & Fair is hier een goed voorbeeld van. 

Pretty & Fair is een schoenenmerk dat is opgericht in 2016 en dat zich volledig richt op het zo duurzaam mogelijk fabriceren van schoenen. Zo gebruikt het merk alleen natuurlijke rubbers voor de zolen, zijn de ritssluitingen gemaakt van gerecyclede PET-flessen, zijn de inlegzolen en contreforts biologisch afbreekbaar en is de lijm op waterbasis. Daarnaast zijn de dozen gemaakt van gerecycled karton. Als mooie toevoeging plant het merk voor iedere printopdracht die ze maken een boom. 

Naast al deze goede punten zijn de schoenen ook nog eens gewoon hartstikke stoer! Dus houdt je van stoere schoenen die ook nog eens bijdragen aan het milieu, dan is deze ‘groene trend’ zeker geschikt voor jou!