Europees fonds voor regionale ontwikkeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland
  • groot aanbod in verschillende maten en wijdtes
  • gratis verzending
  • voor 16:00 uur besteld dezelfde dag nog verzonden
  • winkel is 7 dagen per week geopend
 

Het gezonde wandelgevoel

Het gezonde wandelgevoel

Wat beweegt de mens toch om naar buiten te gaan? Het gebruikelijke blokje om wandelen met je partner of de hond. Even een frisse neus halen na een dag in de winkel of op kantoor. Daar begint het wandelgevoel mee. Heerlijk wandelen in je omgeving. Gezellig kletsen of gewoon even je gedachten verzetten. Je hoeft niets want je bent vrij van verplichtingen. Heerlijk even mindfull wandelen en genieten.

In de basis is het wandelen tijdloos. In de oertijd deden we niet anders en het had ook gewoon simpelweg de functie om je te verplaatsen van A naar B. Op zoek naar betere leefomstandigheden of zorgen voor je dagelijkse behoeften zoals eten en drinken. Nu gaan we boodschappen doen op de fiets of met de auto en te voet door de supermarkt.

Wandelen zonder verplichtingen is je gedachten vrij maken van alledag. De tijd vrij maken voor jezelf door voort te bewegen. Veel beter dan alleen maar op die bank hangen voor de televisie. Zitten is het nieuwe roken en daar zit wel wat in. We zijn niet gemaakt om alleen maar te zitten. Voortbewegen is de basis van ons bestaan en goed voor onze gezondheid.

Wandelen verbetert je conditie en je spierkracht in je benen. Dagelijks een half uur matig intensief bewegen is de norm. Als je wat steviger doorwandelt is dat o.a. goed voor je hart en longen. Dit heeft weer een positief effect op je bloeddruk en bloedvaten.

Wandelen is ook goed voor je botten en voor je kraakbeen. Door voldoende te bewegen kun je het proces van botontkalking remmen. Talloze gezondheidsvoordelen die heilzaam zijn voor je geest en lichaam.

Kortom, allemaal massaal in de benen met goede schoenen en kleding voor een gezond en vitaal leven.

Hartelijke wandelgroet,
Wilko Koster