Europees fonds voor regionale ontwikkeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland
  • groot aanbod in verschillende maten en wijdtes
  • gratis verzending
  • voor 16:00 uur besteld dezelfde dag nog verzonden
  • winkel is 7 dagen per week geopend
 

In ritme blijven tijdens de wandeldag

Het is druk in Exloo. Ik sta om 9 uur bij de winkeldeur van Schutrups omdat ik vandaag mag werken, maar ook graag wil meelopen met de Wandeldag. Ondanks dat het niet geheel droog is, melden wij ons aan voor de 10 kilometer. Gezien de drukte zijn wij zeker niet de enige die al vroeg vertrekken.


Deze Wandeldag gebruik ik om in ritme te blijven. Vanaf Pasen dit jaar ga ik mijn werk bij Schutrups tijdelijk inruilen om pelgrim te worden. Mijn bedoeling is dat ik vanaf huis naar Santiago de Compostella ga lopen. Afhankelijk van de route die ik ga kiezen, wordt het een wandeltocht van 2400 of 2700 kilometer.


De hele winter heb ik al wandelingen gemaakt, dus het is inderdaad in ritme blijven en niet in conditie komen. Op deze manier ga ik ervan uit dat ik door stap voor stap te doen uiteindelijk vanzelf in Spanje aankom. De vraag die ik nu vaak krijg is: “Hoe lang ga je er over doen?”. Hierop kan ik niet anders antwoorden dan dat ik geen flauw idee heb, maar dat ik er vijf maanden over mag gaan doen. Dat is het fijne van pelgrimeren, het komt zoals het komt.


De komende tijd zal ik af en toe een stukje schrijven over de voorbereiding van mijn plegrimstocht.


En ondertussen heb ik vandaag weer een mooie wandeling kunnen maken.


Piedie Braaksma