Europees fonds voor regionale ontwikkeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland
  • groot aanbod in verschillende maten en wijdtes
  • gratis verzending
  • voor 16:00 uur besteld dezelfde dag nog verzonden
  • winkel is 7 dagen per week geopend
 

Jubileumwandeling en Bartje 200

Jubileumwandeling en Bartje 200

Deze maand juni is een bijzondere voor mij. Een jubileumtocht van de Rotterdamse wandelvereniging (2X 80 km) stond onder andere op het programma. Daarnaast had ik me ingeschreven voor Bartje 200. De eerste zomerse editie van de MTB Drenthe 200.

Rotterdamse jubileumtocht Vlissingen – Rotterdam

Na twee Kennedy marsen (80 Km) in twee weken tijd voelde ik me prima om de uitdaging aan te gaan om van Vlissingen naar Rotterdam te lopen. Dit jaar was het 90 jarig jubileum van de RWV. Een kleine 100 wandelaars hadden de eer om hieraan mee te mogen doen. De eerste etappe van 80 km begon in Vlissingen waar de burgervader na een toespraak ons uitzwaaide. Op naar burg. Haamstede, daar was de overnachting in een groep accommodatie.
De parcoursbouwer had zijn best gedaan. Door de duinen over het strand, zelfs door de bossen in Zeeland. Daar ik denk dat ze daar alleen maar water hebben.. Het was een glooiend parcours die wel wat inspanning vereiste en dat gold zeker ook voor het strand.
Het liep eerst zoals verwacht probleemloos. Echter, aan het eind van de eerste dag toen we van het strand kwamen kreeg ik flinke steken in mijn linkervoet. Gelukkig waren we er bijna en kon ik het goed verzorgen met onder andere ice gel.

Dag twee

De tweede dag begon goed en al snel liepen we weer door de glooiende duinen. Helaas kreeg ik weer steken in mijn linkervoet. Niet alleen mijn voet moest het ontgelden, ook kreeg ik steken in mijn onderbeen. De fysio heeft het een paar keer behandeld met allerlei middelen, maar dat mocht niet baten. De pijnscheuten werden steeds erger. Ik zat op 28 km en daar besloot ik om te stoppen om een scheenbeenblessure te voorkomen. Balen, maar wel verstandig met de Bartje 200 en de 4daagse Nijmegen na zes weken in het vooruitzicht. Het verstand voor het gevoel want ik had het graag willen uitlopen. Helaas..

Bartje 200 km MTB

Afgelopen zondag was het zo ver. De eerste zomereditie van de Bartje 200. De tegenhanger van de wintereditie Drenthe 200 van 28 december 2017. Dat was een hele zware, natte editie met veel modder, regen, sneeuw en hagel. De hoop was nu op beter weer, maar de tijd dat je er over mocht doen was ook scherper. Drenthe 200 18 uur en Bartje 200 14 uur.

Ik had niet veel fietstraining gehad door al mijn wandeltochten, deze trainingen gaan ook niet echt samen. Wel een goed gevoel, voldoende conditie en mindset.
Om 08.00 uur mocht ik vertrekken met de snelste groep. Dat ging ongelooflijk hard en na een kwart van de tocht, bijna 50 km zat ik er al flink doorheen. Tussen de 50 en 100 km heb ik meerdere malen gedacht dat ik het zo niet zou redden door de hevige krampen die in mijn bovenbenen schoten. Na een goede maaltijd op de 100 km, en een versnelling lager ging het een stuk beter. Was de Drenthe 200 een tocht met alleen maar blubber, de Bartje 200 een tocht met veel stuifzand. Al met al weer een prachtige ervaring.

 

Hartelijke wandel en fietsgroet,
Wilko Koster