Martijn Kaspers blog: 4

Home » Martijn Kaspers blog: 4
Van: Stijn
25-11-21

De grote dag

En dan is het eindelijk zover om af te reizen naar Texel. Met gezonde spanning pakken we de tassen en de auto in. En rijden we naar Den Helder om daar lekker op tijd aan te komen om ons rustig voor te berieden op de dag die komen gaat. Lekker pasta gegeten de vrijdagavond. Nog ff naar het huisje van de kameraden, die ook mee waren gereisd. Ff bakkie koffie drinken, kleren klaar leggen en daarna vroeg slapen.

Zaterdag 20 november stond al een jaar lang dik gedrukt in mijn agenda. En dan is het eindelijk zover. Ik moest om 9.00 starten. Dus om even voor 7.00 had ik de wekker gezet, maar was er al voor wakker. Ja, je eerste marathon wat moet je eten? Heb gewoon mijn gevoel gevolgd en normaal gegeten wat ik anders ook doe als ik aan het werk ga. Oke… 1 broodje en twee crackers meer . De flesjes water en sportdrank gevuld. De veters wel 10 keer strikt, 6 keer naar de wc van de spanning en de vrouw en kids een dikke kus gegeven. Rond half negen naar de start vertrokken.

Daar aangekomen waren de eersten al gestart. Heb me aangemeld en gewacht op het sein om naar het start vak te gaan. We gingen gezamenlijk nog ff een kleine warming up. Om precies negen uur klokt het sein dat we aan de marathon mochten beginnen. Direct na de start stonden mijn vrouw en kinderen me al aan te moedigen.

En dan is het begonnen 42km en 195 meter hardlopen. Ik hoopte het om binnen de vier uur te halen. Het is me gelukt in de tijd van 3 uur 54 minuten en 37 seconden. Het was een hele zware loop al zeg ik het zelf. We hebben allerlei soorten ondergronden gehad. Strand, zandpaden, schelpenpaden, paden van helmgras en ook wel “gewoon” asfalt. En zoals je op een eiland gewend bent stond er ook een goede stevige wind. Tijdens de loop fietste een van mijn kameraden mee die mij voorzag van drinken en energie gelletjes. En om mij soms een beetje uit de wind te laten lopen. Op zes punten stond de groep kameraden met alle kinderen om mij aan te moedigen. Inclusief spandoek.

En dan zijn de laatste km in zicht en je krijgt het alleen maar zwaarder en zwaarder. Je loopt alleen, door de duinen. Gloeiend landschap. Maar je karakter sleept je er door heen. Je lijf zegt stoppen, maar je mind zegt doorgaan. Anders kom je nooit meer in je tempo. Als je het al tempo mocht noemen. En dan eindelijk komt de laatste km in zicht. Je hoort de speaker andere lopers al binnen halen. Je bent er bijna.

Je wordt overmand door emoties van alle trainingen, je familie en vrienden die binnen proberen te schreeuwen en je denkt aan diegene waar je het voor doet. De kleine jongen heeft veel meer gestreden dan die 42 km en 4 uur die ik heb hardgelopen. Zijn drijfveer en strijdkracht heeft mij ook geholpen om dit traject te volbrengen. Met trots denk ik aan hem terwijl ik de finish over strompel. Ik heb het gedaan voor jou!!! Een KANJER ben je.

Ik wil iedereen bedanken die mij heeft gesteund in welke vorm dan ook tijdens dit mooie en meeslepende avontuur. Als je een keer een marathon wilt lopen, loop hem dan voor KiKa. Een goed doel en een vergetelijke ervaring. Ik heb in totaal € 10.281 op gehaald voor het goede doel.

Een Sportieve en Gezonde groet Martijn Kaspers

Ps. Over de spierpijn van de dagen erna hebben we het maar niet. Dat hadden we er graag voor over.

 

Open chat
Hulp nodig?
Schutrups
Hallo, Hoe kunnen wij jou helpen?