Europees fonds voor regionale ontwikkeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland
  • groot aanbod in verschillende maten en wijdtes
  • gratis verzending
  • voor 16:00 uur besteld dezelfde dag nog verzonden
  • winkel is 7 dagen per week geopend
 

NK HM Venlo

Na 16 weken 4 keer per week trainen waarvan elke week een 1 keer om 5:15 uur in de ochtend is het dan zover, het Nederlands Kampioenschap Halve Marathon.

Voorbereiding op de marathon

Zaterdagavond nog even de spieren loslopen en daarna lekker op tijd naar bed. Zondagochtend om 8:00 uur opstaan, kinderen wakker maken om daarna met Orieta, Mylan en Julian richting Venlo te rijden. Daar aangekomen om 12:00 uur eerst even een bakkie koffie drinken. Spannend. Na de koffie zijn we samen naar de start gewandeld om daar om te kleden en een warming up te doen. De warming up begin ik bij een halve marathon 1 uur voor de start (starttijd 14.00 uur) deze duurt ongeveer een half uur, zodat het lichaam voor aanvang van de start weer tot rust komt. De warming-up bestaat uit inlopen in een rustig tempo van 10-15 minuten, vervolgens wat dynamische rekoefeningen (tijdens het lopen) en dan stilstaand wat losmakende oefeningen.

De marathon

En dan is het zover. Om 13:40 uur ga ik het startvak in nadat ik nog een knuffel en een kus heb gehad van de kinderen. In het startvak klets ik wat met bekenden en huppel ik nog wat rond. Dan met nog 5 minuten tot de start komt de wedstrijdspanning naar boven wat altijd goed is voor de wedstrijd. Dan klinkt het startschot en weg zijn we. De eerst kilometer gaat vanzelf over het mooie parcours. Eerst door de binnenstad naar de tweede kilometer en zo gaat het eigenlijk tot de eerste 11. De benen voelen goed, beetje wind in de rug en vals plat naar beneden. Op de eerste 10 kilometer loop ik zelfs een pr! De tweede helft wordt het lastiger in verband met tegenwind en wat behoorlijk steile viaducten, maar we gaan op karakter door. Door mijn hoofd spookt het doel wat ik wilde halen. Zou het nog lukken?

Na afloop van de marathon

Uiteindelijk kom ik weer aan in de stad om daar te finishen in 1:21:07 (13e op NK 35+). Ik loop een pr maar ben in eerste instantie niet echt tevreden. Het doel was om onder de 1:20 te lopen. Om me heen zie en hoor ik meer mensen die het zwaar hadden. Het was geen makkelijke wedstrijd. Nadat dit besef komt ben ik uiteindelijk wel tevreden over mijn tijd. Ik loop dan ook het parcours af richting de uitgang. En het mooiste is dat daar na de finish mijn vrouw en kinderen staan te wachten om me een dikke knuffel en een kus geven. Samen met hen bespreek ik de wedstrijd en mijn volgende doel: onder de 1:20 lopen tijdens het Drenthe Loopfestijn. Het gaat me een keer lukken!

Hartelijke hardloop groeten en heel veel loopplezier toegewenst!

Yntze Wardenburg