Europees fonds voor regionale ontwikkeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland
  • groot aanbod in verschillende maten en wijdtes
  • gratis verzending
  • voor 16:00 uur besteld dezelfde dag nog verzonden
  • winkel is 7 dagen per week geopend
 

Prestatie wandelen

Wandelen en MTB struggles

Het is al weer december, de laatste maand van het jaar met de vele feestdagen. Iedereen is druk met van alles en nog wat. Ook voor mij een gezellige drukke maand, waarbij je af en toe wel wat rust kan gebruiken. Je hebt passieve en actieve rust. Heerlijk op de bank liggen of er gewoon lekker op uit te gaan met je wandelkloffie aan. De paden op en de lanen in, maar ook kan je met de MTB de bossen in. Het is voor mij hinken op twee gedachten deze maand. De planning  met wandeltochten voor 2019 loopt al aardig vol en de MTB Drenthe 200 lonkt.

Prestatie wandelen

Op 11 januari 2019 OLAT wandelweekend in Winteire om de kneepjes van het in mijn geval prestatie wandelen nog eens goed door te nemen, met de daar aanwezige officiële wandeltrainers. Er zijn ook snelwandelaars met Nederlandse toppers. Knap om te zien hoe hun voor het snelwandelen gaan. Op 25 januari 2019 ga ik voor de Bossche 100 en dan de 110 km wandelen binnen 20 uur, waarbij 90 procent onverhard is in winterse omstandigheden. Dat is een pittige uitdaging die ik bijna 2 jaar geleden ook gedaan heb. Daar moest ik toen flink aan trekken om het binnen de tijd te halen. Ik zag ook al de aankondiging van de Schutrups wandeldag zondag 3 februari 2019 voorbij komen. Een aanrader voor alle wandelaars. Prima organisatie in een prettige ambiance.

MTB

Deze maand is op 28 december weer de Drenthe 200 km MTB. Die heb ik vorig jaar gefietst onder zeer extreme omstandigheden. Voor mij de top 3 van het zwaarste wat ik ooit gedaan heb. Na 16,5 uur kwam ik volledig verkleumd en doodmoe aan in Roden. Dat vergeet ik niet snel meer. Het gaf wel veel voldoening.
Kortom, als ik de Drenthe 200 en de Bossche 100 goed wil volbrengen moet ik voor beide trainen en dat valt niet mee. MTB en prestatie wandelen (ongeveer 7 km per uur) gaan niet echt samen bij mij. Door een kaak operatie (ontsteking wortelpunt) en oorontsteking ook nog wat trainingsachterstand opgelopen. Struggles.. Maar een probleem kan ook een uitdaging zijn.
Ik heb me nog niet opgegeven voor de Drenthe 200, omdat ik afwacht wat het weer gaat doen. Als ik er aan denk, voel ik alles weer en toch prikkelt het ook weer om mee te doen.

Wandelen vind ik het leukste als beweging. Gewoon heerlijk in de buitenlucht. Het gaat niet te snel, je kan met elkaar praten en je kunt alles goed zien onderweg. Het is ook wonderlijk wat mensen, ook onbekenden je allemaal vertellen onderweg. De meest mooie en bijzondere verhalen heb ik al gehoord. Natuurlijk praat ik zelf ook over van alles en nog wat. Op de MTB heb je dat niet zo heb ik ervaren, maar dat is op een andere manier weer leuk.

Ik wens U allen hele fijne dagen toe.

 

Hartelijke wandelgroet,
Wilko Koster