Europees fonds voor regionale ontwikkeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland
  • groot aanbod in verschillende maten en wijdtes
  • gratis verzending
  • voor 16:00 uur besteld dezelfde dag nog verzonden
  • winkel is 7 dagen per week geopend
 

Revalidatie

Nadat ik op 28 mei mijn sleutelbeen op meerdere plaatsen brak, heb ik vorige maand mijn blog maar aan een ander over gelaten, puur omdat er niets of niets positiefs was te melden op sport gebied.

Sport kijken

Ondertussen ligt de mooie sportzomer van 2018 dan ook bijna achter ons, voor mijzelf was het puur een sportkijkzomer. Maar wat heb ik genoten van de evenementen op TV zoals het WK voetbal en de Tour de France en ik was aanwezig bij de Ironman van Maastricht om mijn sportmaatjes aan te moedigen.
Anderen zien sporten heeft mij echt weer zin gegeven om te gaan sporten, ook al was dat dan een uur thuis op de spinningbike of het doen van de oefeningen van de fysiotherapeut.

Doelen

Het resultaat is dat de breuken goed helen en dat ik mijn eerste loop en fietskilometers buiten (op mijn nieuwe racefiets) weer te pakken heb, en de planning en ideeën er voor volgend jaar alweer zijn! Ik heb me bijvoorbeeld ingeschreven voor de Ironman in Hamburg volgend jaar juli: een grote triatlon waar ik 3,8 km moet zwemmen, 180 km fietsen en een marathon lopen. Hiervoor moet ik nog heel veel trainen maar ik heb er zin in en het lijkt me fantastisch om dit een keer gedaan te hebben!

Revalideren

Deze week heb ik in mijn eigen dorp de Zandstrooisterloop, een leuke loop van 5 of 10 km. Waar ik normaal elk jaar voor de prijzen loop is het dit jaar gewoon lekker lopen en weer opbouwen naar het najaar. Hopende over een maand mee te doen aan de 15 km van de Schutrupsrun in Exloo, en verder lekker te lopen op de Berenloop op Terschelling. Aankomende winter zal vooral in het teken staan van veel fysiotherapie/krachttraining voor zowel mijn sleutelbeen als mijn knieën om me dan goed en zonder problemen voor te kunnen bereiden op de Ironman. Vooral bij het zwemmen moet er nog een behoorlijk slag geslagen worden maar ik ga er voor!

 

Groeten Joost