Europees fonds voor regionale ontwikkeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland
  • groot aanbod in verschillende maten en wijdtes
  • gratis verzending
  • voor 16:00 uur besteld dezelfde dag nog verzonden
  • winkel is 7 dagen per week geopend
 

Review Hoka One One Speedgoat 2

Nieuwe hardloopschoen van Hoka One One

Onlangs kwam de nieuwe hardlooptrailschoen van Hoka One One binnen de Speedgoat 2. Ik was meteen in Love! In eerste instantie vanwege het uiterlijk blauw/lila wat mooi gecombineerd is met knal roze. Nu weet ik dat met functionele schoenen het uiterlijk er niet toe doet, het gaat immers om comfort, maar toch het oog wil ook wat. Op straat trekt een mooi uiterlijk ook sneller de aandacht.

 

Nu kan er getest worden

Na een aantal hardlooptrainingen blijft mijn enthousiasme over deze schoen. Hij loopt heerlijk en goed op onverharde wegen zoals bospaden met dennenappels, bovenliggende boomwortels, kuilen en graspollen en wat je nog niet meer tegen kunt komen, geen probleem.
Het profiel, de oppervlakte en vering van de zool, zijn uitstekend geschikt voor onverharde wegen. Het profiel geeft goede grip, alleen zodra je met dit profiel ook op asfalt loopt dan hoor je dat. Het is vergelijkbaar met een mountainbiker die met zijn fiets over het asfalt fietst in plaats van over de bospaden. Ik vind het geluid irritant en dit geeft gelijk aan dat de schoen hier niet voor bedoeld is.
De oppervlakte van de zool is groot en geeft stabiliteit. De kans op zwikken, of corrigeren dat je gauw een keer doet tijdens het hardlopen op oneffen terrein is nihil.

Trail hardloopschoen

Mijn vergelijking baseer ik op mijn oude hardloopschoenen die het goed moesten doen op alle ondergronden, maar bij onverharde paden, bospaden, was ik vaak aan het “zwikken” en corrigeren om koers te houden. De Speedgoat 2 geeft je meer stabiliteit. Je loopt gemakkelijk over alles heen boomwortels, dennenappels graspollen et cetera is geen probleem, er is voldoende raakvlak dat stabiliseert. Voor de schaatser die een bostraining heeft en in zijn training schaatssprongen moeten doen, zou dit een goede schoen zijn. De schoen geeft een stabiele en comfortabele landing en de vering is optimaal. Bospaden hebben toch een iets betere demping voor je gewrichten dan asfalt, met de vering van de Hoka One One is dat optimaal. Mocht er in de route toch een stukje fietspad of iets dergelijks zitten dan heb je een goede demping en moet je het geluid maar even voor lief nemen.

Over smaak valt te twisten, maar mijn conclusie van deze Hoka trailschoen is dat uiterlijk en comfort goed samen gaan.

 

Kom de nieuwste Hoka One One Speedgoat 2 nu testen bij ons in de winkel of bestel hem online.