Europees fonds voor regionale ontwikkeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland
  • groot aanbod in verschillende maten en wijdtes
  • gratis verzending
  • voor 16:00 uur besteld dezelfde dag nog verzonden
  • winkel is 7 dagen per week geopend
 

Running schijnt fashion te zijn!

Running schijnt fashion te zijn!

Iedere zaterdagochtend vertrek ik met een groep hardlopers vanuit Schutrups en bereid ik ze voor op een duurzame hardloop carrière. Op een van die ochtenden loop ik tijdens de dagopening het Schutrups café binnen en een van mijn gewaardeerde collega's bekijkt me van top tot teen en zegt: "Dit kan niet Evelyn". Quasi-verbaasd kijk ik hem aan van: "Wat kan niet?". Ik denk vluchtig na: 

 Heb Falke running sokken aan, prima functioneel.

 Heb Brooks Levitate runningschoenen aan, lopen prima.

 Zwarte tight, goede pasvorm, zakt niet af.

 Warme kleding in het zwart. Het was koud die ochtend.

 Zelfs een hoofdband, mooi roze, lekker warm en het houdt de lok van mijn pony op z’n plaats.

"Wat gaat hier niet goed?", denk ik hardop. Zwarte tight, witte sportsokken. "Alles combineert behalve je sokken, Evelyn". Zwarte tight en witte sokken dat contrast blijkt te groot. Maar ik ga enigszins naïef in verweer. "Het zijn Falke sokken, naadloos!". Geen last van drukplekken bij de tenen. Een mesh structuur boven op de voet voor ventilatie. Cushioning onder de voorvoet. Erg prettig tijdens het landen. Ook extra bescherming in hiel en enkel. De sokken hebben dus een demping en zijn vochtregulerend en drogen snel op. Erg prettig in de winter en zomer. Zo krijg je geen last van koude of te warme voeten. Zweetvoeten koelen in de winter snel af en gaan glijden in je schoenen als het warm is.

Een goede functionele sok, wat wil je als hardloper nog meer? Sokken waarvan je voeten niet gaan zweten en geen vervelende naadjes over de tenen is toch dikke prima! Oké de kleur misschien, maar die tights zijn over het algemeen alleen in het zwart. En wat mij betreft wint functionaliteit in de sport. Goede sport uitrusting is de basis. Niet de kleur!