Europees fonds voor regionale ontwikkeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland
  • groot aanbod in verschillende maten en wijdtes
  • gratis verzending
  • voor 16:00 uur besteld dezelfde dag nog verzonden
  • winkel is 7 dagen per week geopend
 

Schutrups Academy zorgt voor win/win-situatie

Er dreigt een groot tekort aan podologen. Dan kun je wachten tot je in de problemen komt met je personeelsbezetting. Of... je begint een Academy waar je je eigen werknemers van de toekomst opleidt richting een hbo-diploma.

De dag waarop de eerste groep studenten van de Schutrups Academy voor het eerst bij elkaar kwam, was ook de dag dat Chantal Tubben er voor het eerst echt bij betrokken raakte. In Exloo had Jan Schutrups met diverse externe partijen de maanden daarvoor het nodige voorwerk gedaan, maar nu de opleiding echt van start ging, was er iemand nodig die zich volledig concentreerde op het in goede banen leiden van de Schutrups Academy. Tubben had een soortgelijke functie bij Dialysecentrum-Noord in Beilen en was dus de aangewezen persoon om opleidingscoördinator te worden. Inmiddels draait de Academy een klein halfjaar en is het tijd om met haar de tussenstand op te maken. 

"Het bijzondere van deze opleiding is dat 'ie opleidt tot podoloog, maar mensen ook leert hoe ze in de winkel kunnen functioneren. Ze worden ook het visitekaartje van het bedrijf. Naast de studie van Academie voor Podologie krijgen de studenten via het Drenthe College ook les in hospitality en dergelijke. Verder is schoenkennis essentieel, dat leren ze hier van leermeesters", zegt ze.

Bijzonder is ook dat de opleiding voorziet in werkend leren en gemeente en UWV ook een rol spelen. Juist mensen in de bijstand of anderzins met een afstand tot de arbeidsmarkt die zich wilden omscholen tot podoloog, werden uitgenodigd om zich te melden. "Er zijn met de mensen die solliciteerden voorgesprekken geweest, ze hebben een meeloopdag gehad en we hebben uitgebreid gesproken over hun motivatie en de wederzijdse verwachtingen. De leidde er toe dat in september tien studenten startten met de opleiding."

En die kregen het zwaar, weet Chantal Tubben. "De meeste deelnemers hadden jarenlang iets anders gedaan. Als je dan terug moet in de schoolbanken, voor een compleet nieuw vak, is dat een grote omslag. Dat kost veel energie. Daarnaast volgen ze de opleiding in een versneld tempo. Semester 1 en 2 zouden normaal tot de zomer duren, maar zijn voor Kerstmis al afgerond. We hebben de totale studietijd zelfs met een vol jaar ingekort. Dat maakt het extra zwaar voor de deelneemers."

Dit leidde na het eerste semester dan ook tot het vertrek van twee van de tien studenten. "Die hebben een diploma 'voetkundig adviseur'en zijn daar tevreden mee. En dat snap ik, want als je uit de bijstand komt, kun je daar echt wat mee als je gaat solliciteren." Inmiddels zitten ook de tentamens van semester 2 erop. En de herexamens, want slechts drie van de acht studenten 'slaagden' in één keer. "Het is gewoon echt een heel pittige studie", alsdus Chantal. "Klopt", valt de toevallig langslopende Jan Schutrups haar bij. "Anatomie, fysiologie, de botjes, dat is veel stampwerk. Maar wie dat haalt, is een eind op weg."

De eerste maanden combineerden de studenten hun opleiding met stage. Binnenkort verandert dat in 'werkend leren', een situatie waarin ze in dienst treden bij Schutrups en hun werkzaamheden combineren met de studie. Of dat voor alle zes overgebleven studenten geldt, hangt overigens niet alleen van tentamenuitslagen af. 

"Naast de theorie is er ook de praktijk. Onze leermeesters gaan dat examineren. Hoe functioneren e in de winkel? Hoe in de horeca? Hoe goed zijn hun adviezen? Hoe zit het met hun kennis? Maar ook: hoe passen ze in het team? Ze moeten een 8,5 of hoger halen om in aanmerking te komen voor een contract. Halen ze dat niet, dan houdt de opleiding hier voor ze op", aldus Chantal. 

Ze heeft dan ook geen idee hoeveel van de tien studenten waarmee de opleiding begon de finish halen en uiteindelijk definitief in dienst komen bij Schutrups, wat voor Jan Schutrups bij de oprichting van de Academy wel het doel was. "Je kent Jan", lacht Chantal. "Als er tien mensen beginnen aan de opleiding, wil hij eigenlijk dat er elf slagen. Maar zo werkt het natuurlijk niet. Het is echt een pittige opleiding die de studenten volgen en er staat heel veel druk op. Als de helft het haalt, is de eerste lichting voor mij succesvol geweest."