De pedicure van Schutrups

Home » De pedicure van Schutrups
Van: Webshop
02-07-21

Pedicure

Voeten zijn de meest verwaarloosde lichaamsdelen: per dag maken ze 8000 – 10.000 stappen per dag. Dit is ongeveer 185.000 km in een mensen leven. Dat is meer dan 4x de wereld rond. Maar toch zijn ze, omdat ze doorgaans verpakt zijn, bij het verdelen van de zorg en aandacht maar al te vaak een ondergeschoven kindje. Terwijl een goede verzorging, die extra aandacht, kan zorgen voor een optimale conditie en het voorkomen van pijnlijke ongemakken als eeltpitten, likdoorns en ingroeiende nagels.

  • Draag goed passende schoenen met voldoende ruimte
  • Doe regelmatig een soort voeten gym. Neem eens een kijkje naar onze voeten gym: Voetengym deel 1 – Schutrups Schoenen Exloo 
  • Knip je teennagels altijd recht en niet te kort, dit ter voorkoming van een ingegroeide nagel.
  • Draag goede sokken of kousen (niet te strak)

Voeten zijn de motor van onze voortbeweging, maar veel auto’s krijgen meer aandacht dan de voeten. De conditie van onze voeten is een afspiegeling van onze gezondheid, eerste symptomen van ziekten, treden vaak op aan de voeten.

Heb je ondanks deze verzorging toch nog klachten, dan adviseren wij je om een afspraak te maken met de (medische) pedicure Ingrid van Schutrups. Onze medische pedicure is gespecialiseerd in voetzorg en kan afhankelijk van de klachten ook specialistische technieken toepassen. De behandelingen bestaan onder andere uit:

  • Nagels knippen / frezen
  • Nagelriemen behandelen
  • Schimmel nagels dunner frezen en knippen
  • Ingegroeide nagel behandelen en drukvrij leggen.

Bij klachten als eelt, likdoorns en kloven wordt er gekeken naar eventuele steunzolen. Deze steunzolen kunnen de druk verleggen. Hierover zal de pedicure jou adviseren. De behandelingen zijn gericht op het verminderen en preventie van pijnklachten. Daarnaast geeft de pedicure voorlichtingen over schoen gebruik, standafwijkingen van de voet, gebruik van hulpmiddelen in en aan de voet en eventueel adviserend doorverwijzen naar een podotherapeut binnen Schutrups.

Er zijn twee standaard behandelingen die wij in Exloo aanbieden: 

Volledige behandeling 

Nagels knippen en frezen, eelt en eventuele likdoorns verwijderen en een korte massage.

Deelbehandeling 

Nagels knippen en fraisen en een korte massage.

*Behandeling en prijs ter beoordeling van de pedicure bij verwijderen van likdoorn e.d.

Natuurlijk kan je ook langskomen voor adviezen bij andere klachten.

Wil je graag een afspraak maken?

Voor behandelingen kun je ons rechtstreeks bellen op tel. 0591-549093. Ons adres is: Zuiderhoofdstraat 13, Exloo.

Open chat
Hulp nodig?
Schutrups
Hallo, Hoe kunnen wij jou helpen?