Europees fonds voor regionale ontwikkeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland
  • groot aanbod in verschillende maten en wijdtes
  • gratis verzending
  • voor 16:00 uur besteld dezelfde dag nog verzonden
  • winkel is 7 dagen per week geopend
 

Skitestweekend dag 2

Na de vorige blog weet je dat het belangrijk is om de juiste skischoenen te kopen. Deze moeten geschikt zijn voor jouw skistijl en een goede pasvorm hebben. Vandaag leggen we de nadruk op de ski’s.
Je gaat ski’s huren of aanschaffen, waar moet je op letten?
Het is belangrijk om de juiste ski’s bij de juiste condities (blauwe, rode of zwarte piste) te kiezen, maar ook het niveau van de skiër is belangrijk. Gewicht, flexibiliteit, taillering, et cetera, hoe maak je de juiste keuze?

Een brede ski of toch een smallere?

De keuze tussen een bredere of smallere ski ligt aan waar je gaat skiën. Wil je vooral off piste skiën, kies dan voor een mooie brede ski. Toch liever op de gewone piste, ga dan voor een smallere ski.
Een bredere ski heeft meer drijfvermogen waardoor je (ook als technisch minder begaafde skiër) eenvoudiger door de poeder kunt skiën. Betere skiërs kunnen op bredere ski’s nog harder knallen off piste en sprongen en oneffenheden op hoge snelheid worden beter gedempt.
Nadelen van een bredere ski is dat ze door de breedte ook zwaarder worden. Dit is minder prettig voor je knieën en voor het maken van bochten. Voornamelijk op hard en glad terrein heb je weinig aan brede ski’s.
Ga je niet off piste skiën, maar liever alleen op de piste? Dan zijn smallere ski’s fijner. Ze zijn lichter en gaan gemakkelijker door de bochten.

Hoe lang moet een ski zijn?

Als je de ski verticaal op de grond zet, moet deze op hoogte zijn van de neus of kin. Heb je een kortere ski? Dan wordt deze wendbaarder in de sneeuw. Een te lange ski is stabieler, maar lastiger in bochten.

Welke flexibiliteit moet ik kiezen?

Wij hebben tijdens het skiën echt gemerkt dat je meer snelheid kunt maken met een stijvere ski. Daarentegen wordt het maken van bochten direct een stuk lastiger. Voor de geoefende skiër is een stijvere ski zeker het proberen waard!

Welke ski’s hebben wij getest?

We zijn vandaag begonnen op de Head V10. Duidelijk bij deze ski is het draagvermogen, voornamelijk in de losse (tief)sneeuw. Het sneeuwde vandaag behoorlijk, dus het was wat betreft de weersomstandigheden een ideale ski!
Om ook wat smallere race-ski’s te ervaren, hebben we de V6 en V8 van Head getest. Deze waren smaller en stijver waardoor we sneller de piste afgingen, het maken van bochten werd echter lastiger. Als je nog niet vaak hebt geskied, is dit een lastige ski.
Als laatste hebben we vandaag de Supershape Magnum getest. Een echter allround ski die wat zwaarder is als de V8, maar daarentegen heel stabiel. Ook op hogere snelheden was dit een fijner ski.

Ben je van plan om ski’s aan te schaffen? Laat je dan goed adviseren zodat je goed weet wat je kunt verwachten op de piste. Wil je er meer over weten? Of ben je benieuwd naar de ski’s die wij hebben getest? Kom dan een keer langs in Exloo!

In de volgende blog geven we meer informatie over accessoires, zoals helmen, brillen, stokken, et cetera.