Europees fonds voor regionale ontwikkeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland
  • groot aanbod in verschillende maten en wijdtes
  • gratis verzending
  • voor 16:00 uur besteld dezelfde dag nog verzonden
  • winkel is 7 dagen per week geopend
 

Sporten in de vakantie

Vakantietijd!

Mijn laatste wedstrijd voor de vakantieperiode was de triatlon van Klazienaveen. Ik heb in  teamverband de halve triatlon gedaan. Samen met Alisa (zwemmen) en Christian (fietsen) hadden we een leuk team! Voor mij betekende dat ik een halve marathon moest lopen.

De wedstrijd ging super lekker en heb erg goed gelopen. De temperatuur die dag was aan de hoge kant wat mij deed besluiten om de wedstrijd op marathontempo te lopen. Wat een tempo van 4 minuut en 10 sec per kilometer betekent, oftewel 14 km per uur. Wat resulteerde in een mooie 1 uur en 27 minuten. Waarbij ik elke ronde (4x) in nagenoeg dezelfde tijd heb gelopen. Ik kwam nog vrij fris over de finish wat mij weer een goed gevoel geeft voor de voorbereiding voor de marathon van Eindhoven.

We haalden een mooie derde plek waardoor we ook nog even het podium op moesten, altijd leuk natuurlijk!

Sporten in de vakantie

Op het moment van schrijven zit mijn eerste week in Limburg van de vakantie er alweer op. Sinds dat ik vrij veel sport ben ik altijd erg actief op de vakantie, want vakantie betekent meer tijd om te rusten en meer tijd om te rusten betekent meer sporten daardoor is er eigenlijk niet een dag dat ik niet sport. Of het is wielrennen of het is hardlopen of het is beide op een dag.

Persoonlijk vind ik het heerlijk om lekker vroeg eruit te gaan om voor het ontbijt aan een stuk hard te lopen of te fietsen. Bijkomend voordeel is dat dan de rest nog ligt te slapen en ze geen “last” van mijn verslaving hebben.

Deze week is mijn schema voor de marathon van Eindhoven weer begonnen. Ik heb er weer erg veel zin en ik hoop dat de voorbereiding net zo goed gaat als de voorbereiding voor Düsseldorf eerder dit jaar. Dit wordt de vierde keer dat ik Eindhoven loop. Mijn eerste keer heb ik er 3 uur 12 min over gedaan, de tweede keer 3 uur 8 min en de laatste keer weer 3 uur 12 min. Dus nog niet onder de 3 uur helaas.

 

Hopelijk gaat het dit jaar wel lukken!