Europees fonds voor regionale ontwikkeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland
  • groot aanbod in verschillende maten en wijdtes
  • gratis verzending
  • voor 16:00 uur besteld dezelfde dag nog verzonden
  • winkel is 7 dagen per week geopend
 

Steeds beter

Steeds beter

Alweer een maand verder sinds mijn laatste blog! Wat gaan de weken snel en gelukkig gaat het lopen weer wat lekkerder. De trainingen gaan alweer wat soepeler en het tempo tijdens de intervallen gaat alweer wat omhoog gelukkig. En met de heerlijke huidige weersomstandigheden zijn de duurloopjes ook heerlijk om te doen!

Rundeloop Zwartemeer

16 juni was de Rundeloop in mijn woonplaats Zwartemeer. Vanzelfsprekend dat ik daar aan meedeed natuurlijk. Altijd gezellig en veel bekenden. Bij de medelopers is de Rundeloop ook populair waardoor de opkomst ook altijd wel goed is. Het parcours was iets veranderd dit jaar, waardoor je een heel stuk over de nieuw aangelegde fietspaden langs de runde moest lopen. Erg mooi lopen is dat, en door de nieuwe paden heb ik weer een aantal nieuwe trainingsrondjes erbij. De wedstrijd op zich verliep wel aardig. Ik had voor ogen om ongeveer 40 minuten te lopen. Dat is prima gelukt. Het waren twee (pittige) ronden en het tweede rondje kon ik tempo mooi vasthouden en heb ik lekker door kunnen rennen. En daarbij werd ik ook nog snelste Zwartemeerder op de 10 km!

Haas

Een week later stond de Grachtenloop in Coevorden op de programma. EAC de Sperwers was benaderd door de organisatie of ze een aantal hazen konden leveren die op een vooraf bepaald tempo gingen lopen. Ik mocht de 5 km lopen, maar moest er wel voor zorgen dat dat binnen 20 minuten was. In het startvak verzamelde er zich een groepje achter me. Ze konden door het opvallende t-shirt en startnummer zien dat ik haas was en wat voor tijd ik ging lopen. Dat vond ik op zich wel even spannend want er werd wel wat van me verwacht. Hoewel ik in principe makkelijk onder de 20 minuten op de 5 km kan, moet het toch maar even gebeuren. Maar gelukkig ging het relatief gezien makkelijk en liep ik exact 3 minuut 59 per kilometer en kwam dus mooi onder de 20 minuten binnen. Drie van de vijf jongens die zich achter me verzameld hadden in het startvak konden het tempo bij houden en liepen dus ook mooi onder 20 minuten. Missie geslaagd?.

Weekendje weg

Het weekend daarna ben ik in Limburg geweest voor een lekker weekendje weg. Daar is het natuurlijk prima sporten dus de racefiets en de loopschoenen gingen natuurlijk mee. Voor het ontbijt liep ik dan een rondje hard om vervolgens later op de ochtend met mijn schoonvader een stuk te fietsen. Erg genoten daar van de mooie omgeving.

Triatlon van Klazienaveen

Aankomend weekend is de triatlon van Klazienaveen. Echt een supermooi evenement. De zaterdag zal ik mee helpen als vrijwilliger en de zondag doe ik zelf ook mee in een team. We lopen dan de halve triatlon afstand. In het team zitten Alisa, die zal gaan zwemmen, en Christian Berends zal gaan fietsen. Ikzelf mag gelukkig lopen?. Een halve marathon wel te verstaan. Ik heb er erg veel zin in.

Voor de rest heb ik niet zoveel op de planning qua wedstrijden. Over paar weekjes eerst lekker twee weken op vakantie. Racefiets en loopspullen gaan natuurlijk mee!

Jullie lezen van me.

 

Groet Erik