Europees fonds voor regionale ontwikkeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland
  • groot aanbod in verschillende maten en wijdtes
  • gratis verzending
  • voor 16:00 uur besteld dezelfde dag nog verzonden
  • winkel is 7 dagen per week geopend
 

Stilzitten

Hallo allemaal,


Afgelopen maand was het natuurlijk vakantie, maar het trainen ging gewoon door. Een week stilzitten is voor mij echt niet te doen, zelfs niet toen ik een weekje naar Rhodos ben geweest. De hardloopschoenen gingen lekker mee en in totaal heb ik twee keer een rondje gemaakt van ongeveer 5 km. De omgeving was voor mij nog onbekend, maar met behulp van de app Strava kon ik zien welke straatjes ik moest nemen voor een leuk rondje door de stad. De wekker ging 's ochtends wel vroeg, want met 30 graden hardlopen is namelijk niet zo mijn ding. Om 7 uur is de zon nog niet zo fel en zijn de temperaturen aangenaam. Ook is het ook nog rustig op straat en d.m.v een loopje door de stad leer je de omgeving snel kennen.


Inmiddels is school weer begonnen en is het weer plannen wanneer er getraind moet worden. Normaal loop ik twee keer in de week naast mijn trainingen op de fiets en skeelers, maar afgelopen week heb ik het hardlopen op een iets lager pitje gezet. Na twee zware intervaltrainingen op asfalt, heb ik wat last van mijn schenen en kuiten gekregen. Gelukkig heb ik bijna nooit last van blessures en probeer ik dit ook zo goed mogelijk te voorkomen. Dit doe ik door nu mijn compressiekousen te dragen en op wisselde ondergronden te lopen. Een zachtere ondergrond zorgt voor minder belasting op de schenen. Ik kies er nu dan ook voor om bijvoorbeeld op een verharde zandweg te lopen, in plaats van op asfalt.


Het belangrijkste om blessures te voorkomen is goede schoenen dragen. Ik heb een aantal hardloopschoenen, maar de Gel Nimbus editie van Asics werkt voor mij het beste. Er zit een goede demping in en zit lekker stevig en comfortabel om de voet. Deze schoen komt volgens mij bijna elk jaar met een nieuwe uitvoering en dit is dan ook al mijn vierde paar van deze editie. 

Deze maand heb ik niet deelgenomen aan hardloopwedstrijden, maar op 29 september zal ik meedoen met de Schutrupsrun in Exloo.