Europees fonds voor regionale ontwikkeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland
  • groot aanbod in verschillende maten en wijdtes
  • gratis verzending
  • voor 16:00 uur besteld dezelfde dag nog verzonden
  • winkel is 7 dagen per week geopend
 

Team Time Trail Enschede

Team Time Trail Enschede

De eerste teamwedstrijd zit erop! Wat een wedstrijd(dag) was dat… Samen met Susan Koop, Mathilde Bausch en Rachma Scheffer-van Woerden stond ik 13 mei aan de start in Enschede. Deze wedstrijd was een Team Time Trail. We moesten ‘s ochtends eerst alle vier individueel een mini triatlon afleggen om onze starttijd te bepalen voor de teamwedstrijd in de middag. Ik moest eerst 175 meter zwemmen, daarna 8 kilometer fietsen en tenslotte 2,3 kilometer hardlopen. Het zwemmen ging prima, het fietsen ging een stuk beter dan vorig jaar en het hardlopen… pff dat blijft zwaar als je de rest al gedaan hebt. De beste drie tijden van onze teamleden werden bij elkaar opgeteld en samen stonden we na de ochtend op de elfde plek van de 24 teams die deelnemen in de tweede divisie.

Training

De afgelopen week hadden we nog wat trainingen samen gedaan speciaal voor deze wedstrijd. Team Time Trail houdt in dat je als team (vier leden) samen zwemt en daarna mag je met z’n drieën verder, omdat de tijd van het derde teamlid dat over de finish komt de eindtijd is van het team. Daarom hadden we dinsdag samen een koppeltraining gedaan: fietsen en daarna hardlopen en op woensdag gingen we samen zwemmen om te kijken hoe dat gaat als je met vier mensen zwemt die normaal een ander tempo hebben. Ook bespreek je dan wat er zou kunnen gebeuren tijdens de wedstrijd. Bijvoorbeeld welk teamlid zou kunnen ‘afvallen’ na het zwemmen of het fietsen. Terwijl we dat bespraken zei onze trainer nog: het zal zondag heel anders gaan. En dat klopte. Helaas, het weer werkte niet mee. Het zou rond een uur of vier heel slecht weer worden (onweer) en daarom had de wedstrijdleiding besloten om de wedstrijd voor de tweede divisie te cancelen. Super balen, want we hadden alle vier super veel zin om te starten.

 

Ondanks dat de wedstrijd ‘s middags niet doorging was het een leuke en gezellig dag! Op naar de volgende teamwedstrijd over twee weken!