Europees fonds voor regionale ontwikkeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland
  • groot aanbod in verschillende maten en wijdtes
  • gratis verzending
  • voor 16:00 uur besteld dezelfde dag nog verzonden
  • winkel is 7 dagen per week geopend
 

The Walk Of The World (The Road to Nijmegen)

De wandel kriebels beginnen al weer te komen. Volgende week de 3e week van juli 2019 is het al weer zo ver. De 103e  Walk Of The World, de Nijmeegse 4-daagse. Wat is dat toch dat vele uit Nederland meeleven en dat de media er dagelijks op televisie en via alle andere kanalen zoveel aandacht aan besteed?
Dat antwoord is niet zo eenvoudig en wellicht voor een ieder weer anders. Voor mij is het inmiddels een, Way of Life, geworden. Vanaf 1987 loop ik de 4-daagse van Nijmegen. Begonnen met de drive om te trainen voor de opleiding van de Mariniers. Sportief was ik wel maar marcheren dat is toch een andere tak van sport ?
In 1988 in het groen gelopen vanaf kamp Heumensoord. Wat een bijzondere ervaring was dat. Met allerlei militairen vanuit binnen en buitenland in een tentenkamp bivakkeren. Starten maar ook finishen in kamp Heumensoord, een grote tent al zingend binnen marcheren en een groot applaus in ontvangst nemen. Kippenvel  over het hele lijf..
De jaren er na in burger met vrienden gelopen en heel veel lol gehad. Slapen op de (oude) 4-daagse camping veld 9 achterin, het jongerenveld tot in de kleine uurtjes een groot feest. Het zogenaamde 4-daagse gevoel, verbroedering, verbinding en iedereen is gewoon gelijk. Waar je ook vandaan komt en wat je achtergrond ook is. Elke dag zul je de 30, 40 of 50 km reglementaire afstand moeten volbrengen.
Ook dit jaar ben ik er weer helemaal klaar voor. Een goede voorbereiding is het halve werk. Goede wandelschoenen, sokken en voldoende trainingskilometers maken. Een investering die het meer dan waard is. En toch die wandel kriebels..
Ik weet zeker als ik dinsdag 16 juli om 04.00 uur gaat starten het toch weer spannend is hoe het dit jaar zal gaan. Als ik de eerste 2 dagen goed door kom dan komt het gevoel weer van yes het gaat lekker.
Korte nachten en lange dagen lopen. Ze hebben er auto’s voor uitgevonden maar het is iets bijzonders, iets unieks en daardoor misschien wel verslavend. Een ieder doet zijn of haar ding en bijna niets is gek of raar. Je mag gewoon jezelf zijn. Heerlijk toch een ongecompliceerde wandeling van (ruim) 4 marathons in 4 dagen en dan..
De Via Gladiola, de laatste kilometers  intocht van 4 dagen, bloed, zweet en tranen. Harde muziek, groot applaus en eeuwige roem want jij hebt het gehaald. Je unieke koninklijke 4-daagse kruisje heb je helemaal zelf verdiend, geweldig!!
THE WALK OF THE WORLD
Hartelijke wandelgroet,
Wilko Koster