Europees fonds voor regionale ontwikkeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland
  • groot aanbod in verschillende maten en wijdtes
  • gratis verzending
  • voor 16:00 uur besteld dezelfde dag nog verzonden
  • winkel is 7 dagen per week geopend
 

Trainen in de vakantie

Trainen in de vakantie

Ik zit inmiddels in mijn laatste vakantieweek. De weken zijn weer voorbij gevlogen, maar het is ook fijn om volgende week weer naar het werk te gaan. De eerste twee weken van de vakantie zijn we in Oostenrijk geweest aan de Faakersee. Wat een mooie omgeving. We hebben lang niet alles kunnen zien, dus zeer waarschijnlijk is onze bestemming voor volgend jaar al bekend.

Triathlon Rutbeek

Ook heb ik daar heerlijk kunnen trainen voor de OD competitie triathlon in Enschede Rutbeek. Deze was zondag 19 augustus. Ik was de avond ervoor en voor de start best zenuwachtig. Ik had nog nooit de olympische afstand gedaan (1,5 km zwemmen, 40 km fietsen, 10 km lopen). Het zwemmen ging lekker. We moesten twee ronden zwemmen in een recreatieplas. Daarna uit het water en rennen naar de fiets. We moesten zes ronden fietsen en de eerste ronde was echt even inkomen. Niet te zwaar trappen, want je weet dat je ook nog tien kilometer moet hardlopen. Ook het fietsen ging lekker. Daarna weer wisselen en hardlopen. Vier ronden gedeeltelijk onverhard… De eerste kilometer had ik super zware benen en daarna kwam meteen het onverharde stuk. Na een ronde (we moesten er vier) ging het een stuk beter met de benen en kon ik nog op een redelijk tempo hardlopen. Ik kwam uiteindelijk als achtste over de finish en als team hebben we een mooie vierde plek behaald!

Zandstrooisterloop

Afgelopen vrijdag heb ik meegedaan aan de Zandstrooisterloop in Schoonebeek. Deze stond in mijn schema om te kijken hoe het ervoor staat met de snelheid. Erik de Vries ging mij hazen en het doel was binnen 45 minuten te finishen. Dat is gelukt! Met een tijd van 43.13 heb ik een dik PR gelopen en ik mocht ook nog het podium op samen met mijn teammaatje. Zij op plaats één en ik op plaats drie.

 

Er staat nog één competitiewedstrijd gepland in Nijmegen, maar inmiddels ligt de focus ook al op mijn volgende doel: de marathon van Eindhoven. Mijn doel voor de marathon van Eindhoven deel ik met jullie in mijn volgende blog. Eerst maar weer flink kilometers maken.