Europees fonds voor regionale ontwikkeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland
  • groot aanbod in verschillende maten en wijdtes
  • gratis verzending
  • voor 16:00 uur besteld dezelfde dag nog verzonden
  • winkel is 7 dagen per week geopend
 

Vakantie, maar het trainen gaat altijd door!

Vakantie, maar het trainen gaat altijd door!

Ik heb gewoon zes weken zomervakantie! Één van de voordelen van werken in het onderwijs, maar rust nemen met trainen gaan we niet doen. We gaan dit jaar naar Oostenrijk op vakantie en mijn man vroeg me net: “is het een optie om jouw racefiets thuis te laten?” (volgens hem is er geen ruimte genoeg). Mijn antwoord: “uh…NEE dat is geen optie”. Onze eerstvolgende team triatlon wedstrijd is de olympische afstand en dat heb ik nog nooit gedaan.. 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen is niet iets wat ik zo ongetraind wel ‘even’ doe. En daar komt bij dat ik trainen leuk vind om te doen, ook op vakantie.

Het harde werken levert zeker wat op.

Het is ook fijn om te merken dat het trainen ook wat oplevert. Onze teamwedstrijd in Utrecht ging echt super. We waren met z’n vieren (Susan Koop, Rachma Scheffer-van Woerden, Mathilde Bausch en ikzelf natuurlijk) op pad met de bus van ‘De Boks’. Eerst werden we van hort naar her gestuurd en ondanks dat we op tijd waren vertrokken uit Klazienaveen werden we hier wel een beetje zenuwachtig van. Verder was de triatlon super goed geregeld.

Het zwemmen ging goed en ik kwam als zevende het water uit. Ik had thuis de wissel van zwemmen naar fietsen goed geoefend, want daar viel nog wel wat tijd te behalen. Dat is gelukt ,want ik had derde wisseltijd! Daarna op mijn tijdritfiets begonnen aan het fietsparcours. Het waaide stevig en af en toe had ik het gevoel dat mijn fiets zo onder mij vandaan geblazen werd. Onderweg heb ik toch nog wat meiden ingehaald en na het fietsen lag ik vierde. Het loopparcours ging door een woonwijk. Dat was met de hitte wel prettig. Onderweg werd ik door een dame ingehaald en zo kwam ik als vijfde over de finish. Ik was de vorige keer al blij met mijn elfde plaats, maar dit was helemaal fantastisch. Rachma kwam als derde van ons team over de finish en daarna werd er opgeroepen dat ‘De Boks’ derde was geworden!

Verder heb ik nog meegedaan aan de triatlon in Klazienaveen. Ik deed mee met twee teams en heb bij beiden gezwommen. Ik begon om 11.10 uur met 1,9 kilometer zwemmen en om 12.40 uur lag ik erin voor 1,5 kilometer zwemmen. Met de halve triatlon trio’s  zijn we derde geworden en met de OD trio’s vierde.

 

De kinderen deden mee met de kindertriatlon. Helaas heb ik ze niet kunnen zien, omdat we tegelijk moesten starten, maar ze vonden het super leuk! Je kan niet vroeg genoeg beginnen met het werven van leden voor triatlon team ’De Boks’.