Voetklachten tijdens Corona

Home » Voetklachten tijdens Corona
Van: Stijn
02-04-21

Stilzitten is slecht voor je voeten

Momenteel bepaalt Corona ons leven. Veel mensen zitten thuis, moeten thuiswerken en je kan geen leuke uitjes maken. Dit is niet alleen mentaal en sociaal vervelend, maar hier lijden onze voeten helaas ook onder. Wanneer Corona voorbij is, verwachten wij een grote stijging van patiënten met voetklachten. Dit is gelukkig te voorkomen! Lees in dit artikel hoe voetklachten kunnen ontstaan en wat je kan doen om nare voetklachten te voorkomen.

Blijven bewegen

Wij zien dat onze patiënten steeds minder bewegen tijdens deze coronaperiode. Wij betrappen onszelf er soms ook op, met de lockdown zit je het meest thuis. Veel thuiszitten is mentaal en lichamelijk niet goed.

Bij lange periodes van rust verlaag je de belastbaarheid van je voeten. Dit betekent dat je voeten een soort van lui worden en hier dus ook aan wennen. Het kan zijn dat je nu al last hebt bijvoorbeeld bij het opstaan ’s ochtends. Wanneer je begint te lopen, krijg je een soort startpijn. Dit betekent dat je voeten tegenstribbelen. Doordat je voeten lui worden, is er een grote kans dat straks wanneer de maatregelen weg zijn en je weer beweegt, pijn krijgt aan je voeten. Dit komt omdat je voeten niet meer zijn gewend om veel te bewegen. Je kan dit vergelijken met beginnen aan een topsport, hier is veel voorbereiding voor nodig.

Tips om in beweging te blijven

Gelukkig zijn er meerdere dingen die je kan doen om je lichaam weer fit te krijgen. Zo kan je jouw lichaam voorbereiden op het ‘’normale leven’’ zonder corona.
• Beweeg zo veel mogelijk, online staan verschillende oefeningen die je kan doen om lichamelijk fit te blijven.
• Probeer elke dag net zoveel mogelijk te bewegen als dat je normaal ook doet, bijvoorbeeld met werk.
• Je kan je stappen bijhouden met een stappenteller. Hiervoor zijn verschillende apps op je telefoon beschikbaar. Ook kan je een smartwatch aanschaffen om al jouw bewegingen per dag vast te leggen.
• Maak een wandeling met een vriend of vriendin. Zo kan je even bijkletsen en het is ook nog gezond!
• Loop op je gebruikelijke werkschoenen. Zo laat je jouw voeten alvast wennen en zo krijg je de beste ondersteuning.

Als laatste tip: Ga eropuit! Er zijn veel leuke dingen te doen die coronaproof zijn. Neem eens een kijkje op deze website.

Last van voetklachten?

Wij helpen jou verder!

Open chat
Hulp nodig?
Schutrups
Hallo, Hoe kunnen wij jou helpen?