VOETVERZORGING OOK IN DE HERFST EN WINTER BELANGRIJK

Home » VOETVERZORGING OOK IN DE HERFST EN WINTER BELANGRIJK
Van: daarso
01-12-20

Onze voeten hebben ook in de herfst en de winter aandacht nodig, niet alleen in de zomer als wij lekker op slippers kunnen lopen. Vaak wordt er in de herfst en winter maanden weinig naar de voeten omgekeken, dit door dat ze toch weinig zichtbaar zijn. Maar onze voeten hebben ook dan verzorging nodig.

Onze voeten zitten dan de hele dag in warme sokken en in schoenen of laarzen. Als de schoenen of laarzen dan niet van leer zijn kunnen de voeten erg gaan zweten. En hierdoor hebben schimmels en bacteriën dan een perfecte broedplaats om zwemmerseczeem (Latijnse naam is tinea pedis) en schimmelnagels (Latijnse naam is onychomycose) te ontwikkelen. Voorkeur is om schoenen of laarzen van leer en sokken van katoen of wol te dragen. Door het verkeerd schoeisel te dragen kan dit ook extra eelt en of kloven veroorzaken.

Het is daarom ook belangrijk om de voeten ook in de herfst en winter goed te verzorgen en niet alleen in de periode dat onze voeten meer zichtbaar zijn. Dan willen wij graag mooi en verzorgde voeten en nagels. Maar als het in de herfst en winterperiode niet wordt bijgehouden ontstaat er bijvoorbeeld een schimmelnagel (onychomycose) deze is in veel gevallen niet zo weer weg, omdat een behandeling van een schimmelnagel lang duurt als deze al vergevorderd is. Met het gevolg dat de voeten er niet mooi en verzorgd uit zien in de zomer.

  • Schimmelnagel (onychomycose). Schimmelnagel is meestal een verdikte en brokkelige nagel, en heeft daarbij een wit gelige of bruine verkleuring van de nagel. In de volksmond wordt het vaak een kalknagel genoemd.
  • Voetschimmel (tinea pedis). Voetschimmel is een huidinfectie die de hoornlaag van de huid aantast. Door de ontstekingsreactie die hiervan het gevolg is, ontstaat een huidafwijking die gepaard gaat met witte schilfering en kloofjes tussen de tenen, jeukende blaasjes aan voetzolen of rode schilferende huidafwijking vooral aan de voetranden.
  • Wintertenen (perniones). Zijn roodblauwe, pijnlijke en jeukende plekken en een branderig gevoel en pijn.  De bloedvaten horen als het koud is te vernauwen en bij warmte verwijden. Maar bij wintertenen gaat dit proces niet goed. Dit zorgt voor een ontstekingsreactie in de tenen, Het dragen van Katoenen of wollen sokken en waterdichte schoenen kunnen de voeten warm houden.  Zorg ervoor dat de sokken en schoenen niet te strak zitten. Voeten masseren kan eventueel helpen het stimuleert de doorbloeding in de voet.

Door uw voeten regelmatig te verzorgen ook in de herfst en winter maanden voorkomt u veel voetproblemen en zien u voeten het hele jaar goed en verzorgd uit. Door o.a. regelmatig de pedicure u voeten te laten behandelen. Tevens kan hij/zij u advies geven in verzorging van u voeten. Waaronder dagelijks insmeren van u voeten met een verzorgende crème, hierdoor wordt de huid gevoed en blijft deze soepel. Dit helpt om een droge huid en kloven te beperken/ voorkomen.

Wilt u advies of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met onze pedicure.

Last van voetklachten?

Wij helpen jou verder!
Open chat
Hulp nodig?
Schutrups
Hallo, Hoe kunnen wij jou helpen?