Europees fonds voor regionale ontwikkeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland
  • groot aanbod in verschillende maten en wijdtes
  • gratis verzending
  • voor 16:00 uur besteld dezelfde dag nog verzonden
  • winkel is 7 dagen per week geopend
 

Wandelen in de herfst

Wandelen in de herfst

Wat hebben wij het toch goed in Nederland. Niet alleen met de sociale voorzieningen, maar ook met het gematigde zeeklimaat. We zeuren met z'n allen er wat op los. Dan is het te droog, te nat, te koud etc. Maar, probeer vooral genieten van de vierjaargetijden. Begrijp me goed, ik zit ook niet op een hele dag regen te wachten als ik ga wandelen, maar zonder dat kan ik niet zo genieten van de natuur wat groeit en bloeit.

We zitten in de herfst en de bladeren verkleuren en vallen van de bomen. Dit geeft hele mooie herfstplaatjes. Alleen daarom is het zo gaaf om ook in dit jaargetijde heerlijk buiten te wandelen en te genieten van wat de natuur ons brengt.

Na het wandelgeweld wat ik vooral afgelopen zomer heb gedaan, de 32ste 4daagse van Nijmegen, de 100 km Dodentocht te België en vooral de 100 mijl (161 km) Centurion binnen 24 uur op Isle of man te Engeland, had mijn lichaam het wel even gehad en snakte naar rust.

Natuurlijk kan heerlijk een uurtje wandele altijd, maar niet te veel extreme wandeltochten in korte tijd achter elkaar. Dat hakt er in en uiteindelijk betaal je de tol en krijg je allerlei blessures etc. Kortom, luister naar je lichaam. Die geeft het signaal wel en bij mij ook.

Nu ik deze blog schrijf in oktober voel ik me alweer veel beter. De zin in het lange afstand wandelen begint weer terug te komen. Nu heb je niet zo veel tochten meer in deze donkere dagen, maar ik heb er nog een in de buurt gevonden. De volgende tocht voor mij is de kennedymars (80 km) Twiegsnieders tocht te Noordwolde. Deze vindt plaats van zaterdag 26 op 27 oktober. Wellicht komen wij elkaar daar nog tegen.

Waar u me ook kunt tegenkomen is bij WIHOLY FIT. Dit is elke zondagochtend gratis om 11.00 uur en start bij Schutrups te Exloo. Een enthousiaste groep deelnemers die geheel vrijblijvend hun beste beentje voortzetten. In de basis wordt hier gewandeld, maar worden er ook andere oefeningen gedaan om het lichaam te versterken. De begeleiding is door twee coaches. Ik ben een van de groep coaches die dit begeleid dus wellicht daar tot ziens en het is zeker een aanrader.

Hartelijke wandelgroet,

Wilko Koster