Europees fonds voor regionale ontwikkeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland
  • groot aanbod in verschillende maten en wijdtes
  • gratis verzending
  • voor 16:00 uur besteld dezelfde dag nog verzonden
  • winkel is 7 dagen per week geopend
 

Wandelen in Drenthe

Herfstwandeling in Drenthe

Verder van huis is niet altijd beter. Zo geldt dat ook voor het wandelen. Ik ben al in verscheidene provincies en landen geweest en dat was vaak prachtig, maar Drenthe in de herfst is geweldig.

Op een zonnige zondag gewoon vanuit huis wandelen richting Fochtelooerveen is daar een mooi voorbeeld van. Langs Huis ter Heide richting Veenhuizen en dan het 2500 ha groot natuurgebied in, op de grens van Friesland en Drenthe. Een prachtig hoogveengebied, waar het puur genieten is in dit jaargetijde.

Bossche 100

Ik ben al weer in training voor de Bossche 100. Een bijzondere tocht in de winter waar ik me voor heb ingeschreven. Dit vindt plaats op 25 januari 2019. Deze tocht is grotendeels onverhard, 100 of 110 km lang, en dient binnen 24 uur afgelegd te worden. Normaal gesproken voor mij geen probleem, maar de omstandigheden van de winter, onverhard en daarmee de tijdsdruk maken het wel pittig. Daarnaast zijn de wandeltochten in de winter ook niet zo lang, dus veel oefenen is er niet bij. Twee jaar geleden heb ik hem ook gelopen en toen moest ik er flink aan trekken om het binnen de gestelde tijd te halen. Kortom een uitdaging waar ik naar toe kan werken.

Een goed tempo voor deze tocht is 6.5 km per uur. Dan is het goed om daar boven te trainen, om dan wat over te houden. Dat ging redelijk goed, want met een snelste km van 7.5 mag ik niet klagen. Af en toe even stoppen, een foto maken en vooral genieten van het Drentse natuurschoon.

Wandeluitrusting

Wandelen is zeker niet alleen in het voorjaar en de zomer heerlijk, maar zeker ook in de andere jaargetijden. Natuurlijk moet je dan wel wat meer rekening houden met goede kleding et cetera. Dit is verkrijgbaar bij Schutrups in het mooie Exloo. Ik raad het iedereen aan en bewegen is sowieso goed voor je.

Genieten met een grote G van Geweldig in het prachtige Drenthe.

Tot ziens.

 

Hartelijke wandelgroet,
Wilko Koster