Onze Wandeldag is terug van weggeweest!

Aangezien onze Wandeldag ondanks de weersvoorspelling ‘gewoon’ doorgaat als buiten-evenement, is een restitutie van de tickets derhalve niet mogelijk. 

We moesten vorig jaar helaas een jaartje overslaan door Corona, maar dit jaar gaan wij de 23e editie van onze Wandeldag weer organiseren. Dit is natuurlijk afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen vanuit de overheid.

Wanneer is de Wandeldag?
Wij hebben zondag 6 februari met een rode stift omcirkeld in onze agenda om onze befaamde Wandeldag te organiseren voor jullie.

Verschillende afstanden voor iedereen
Ook dit jaar hebben wij weer verschillende mooie en natuurlijk ook uitdagende parcours voor jullie. Een klein voordeel van Corona is dat iedereen is gaan wandelen, daarom hebben wij de omgeving van Exloo uitgekamd om mooie routes voor jullie uit te zetten.

Zo hebben wij routes uitgezet van zowel 5, 10 en 15 kilometer. Deze afstanden zijn voornamelijk geschikt voor startende tot gemiddelde wandelaars. Het is even goed om te weten dat je ongeveer 5 km per uur wandelt, wat dus betekent dat je voor de 15 kilometerroute ongeveer 3 uur op pad bent. En dat is gerekend zonder pauze. Dus neem jij een broodje of kopje koffie mee om deze onderweg op een idyllische plek rondom Exloo te nuttigen, ben je natuurlijk wat langer onderweg.

Naast de routes van 5, 10 en 15 kilometer hebben wij voor de doorgewinterde wandelaars ook een uitdagende route van 25 kilometer uitgestippeld. Alle routes starten in Exloo bij ons pand, waar tevens de finish van alle routes zal zijn.

Starttijden
Om de doorstroom goed te kunnen controleren en reguleren, hebben wij besloten om te werken met starttijdvakken. Per 20 minuten durend tijdvak kunnen dan 70 personen starten. Voor de vroege vogels en de doorgewinterde wandelaar is het eerste tijdvak om 08:30 uur. Wij raden de mensen die de 25 km route willen gaan lopen aan om een tijdvak te kiezen tussen 08:30 en 10:30 uur. Het laatst beschikbare tijdvak sluit om 13:10 uur. Hierna is officieel deelnemen aan onze Wandeldag niet meer mogelijk.

De eindtijd van de Wandeldag zal om 16:00 uur zijn.

De kosten
Nu sta je natuurlijk al helemaal te trappelen om je in te schrijven, maar je vraagt je af: “wat kost dat?”. De deelname aan de Wandeldag is slechts €10,00 per deelnemer. Voorheen kreeg je voor je inschrijfgeld ook twee muntjes: eentje voor een heerlijke kop snert en een muntje voor een consumptie. Vanwege Corona zal dit helaas dit jaar niet mogelijk zijn, maar we zijn druk bezig met een passend alternatief. Dus wees niet getreurd, we zullen ervoor zorgen dat je iets van proviand meekrijgt op je epische tocht. Je kunt je uiterlijk vrijdag 04-02-2022 tot 17:00 uur inschrijven.

Kinderen TOT 12 jaar kunnen gratis deelnemen aan de Wandeldag. Aangezien wij op voorinschrijving moeten werken willen wij graag weten hoeveel kinderen er komen.

Parkeren
Om geen parkeerchaos in het mooie Exloo te creëren, gaan wij werken met geselecteerde parkeerplaatsen. Deze staan aangegeven op onderstaande kaart. Houd je zoveel mogelijk aan deze parkeergelegenheden. Wij kunnen geen parkeerplaatsen reserveren en gaan ervanuit dat de deelnemers zich houden aan onze regels. Mocht het voorkomen dat er geen parkeerplaats beschikbaar is op de aangegeven plaatsen dan zal je zelf op zoeken moeten naar een alternatieve parkeermogelijkheid. Het kan dus voorkomen dat je dan verder van de startplaats moet parkeren.

Parkeermogelijkheid bekijken >>>

Coronamaatregelen
Zoals gezegd, gaan wij werken met starttijdvakken om de aantallen te controleren en reguleren. Dat betekent dat er op de paden minder sprake zal zijn van een piekdrukte, deze spreiden wij nu dus over de gehele ochtend uit.

Daarnaast moet iedereen zich melden tijdens het geselecteerde starttijdvak bij onze aanmeldbalie. Hier zullen wij per deelnemer de toegangskaart en de coronatoegangsbewijs (QR-code) scannen. Ook wordt er geadviseerd om een mondkapje te dragen bij het aanmelden.

Tevens hanteren wij de 1.5 meter afstand van elkaar. Wij vragen hierin ook jullie medewerking en begrip. Niemand wil voor schoolmeester spelen, dus spreek waar nodig elkaar aan. Doe dit vooral als jij je niet prettig voelt, we moeten toch met z’n allen rekening met elkaar moeten houden. Het evenement moet voor iedereen leuk en plezierig zijn, daar hebben wij jullie allemaal voor nodig!

Tot slot, omdat wij afhankelijk zijn van de dan geldende regels vanuit de overheid, zullen wij deze pagina updaten zodra er meer bekend is of wanneer er wijzigingen zijn. Houdt dus tot aan de start van het evenement deze pagina in de gaten.

Dus neem je vrienden, vriendinnen, familieleden of collega’s op sleeptouw en schrijf je direct hieronder in voor onze Wandeldag! Je kunt je in één keer als groep opgeven door in een tijdvak de gewenste aantal startbewijzen aan te schaffen.

Inschrijven

Je kan je niet meer inschrijven. De voorinschrijving is officieel gesloten.

Open chat
Hulp nodig?
Schutrups
Hallo, Hoe kunnen wij jou helpen?