Caveman Challenge Exloo 4.0

15/10/2017 | Vanaf 09.00 uur

Wegens groot succes nu voor de vierde keer de obstacle run onder de naam ‘ Caveman Challenge Exloo 4.0;’.

Wanneer: Zondag 15 oktober 2017 in Exloo!
Voor meer info of wil je je aanmelden voor de Caveman Challenge Exloo 4.0 ga naar:
 www.cavemanchallenge.nl.

 

Hoe is het idee ontstaan:

The Caveman Challenge
Jan Schutrups e.a. hebben een nieuw en voor Exloo uniek evenement op poten gezet: een obstacle run onder de titel ‘The Caveman Challenge’. En dus werden er in Exloo en omgeving op 18 oktober 2014 voor de eerste keer allerlei obstakels neergezet. Van klimmuren tot tijgerbanen en van waterbakken tot glijbanen, die individuele deelnemers en teams van bijvoorbeeld bedrijven en studenten in zo kort mogelijke tijd moesten zien te overmeesteren. De af te leggen afstanden zijn niet zomaar gekozen. Deelnemers kunnen kiezen uit 6,66 kilometer (duivelsgetal), 13,13 kilometer (ongeluksgetal) en 18,70 kilometer (naar het zwaarste biertje) en voor wie het overdag allemaal niet spannend genoeg is, is er de nacht tevoren nog een nightrun over 6,66 kilometer.

Behoefte aan wat spannenders
Wat voor deelnemers verwachten we? “ Traditionele hardlopers, maar ook fietsers, geneigd zijn over te stappen op ‘eens iets anders’ dan sporten voor de conditie en de gezelligheid en af en toe een wedstrijd. Er is behoefte aan wat spannenders. Waar je bij een gewone hardloopwedstrijd deelnemers ziet uit een omtrek die gelijk is aan de te lopen afstand, dus vijf kilometer voor de vijf, tien kilometer voor de tien, enzovoorts, zie je dat zo’n obstacle run uit een veel wijdere omtrek deelnemers aanspreekt. Het is veel meer een event en men heeft daar tijd en geld voor over.” Volgens Jan Schutrups is The Caveman Challenge ook bedoeld om
Drenthe in het algemeen en Exloo in het bijzonder in de schijnwerpers te zetten. “Het is daarom ook fantastisch dat de gemeente en Staatsbosbeheer ons alle medewerking verlenen. Die willen ook weleens van dat imago af dat Drenthe alleen voor wandelaars en fietsers aantrekkelijk is. We kunnen in deze omgeving van zand, bos en kasseien daardoor een prachtig parcours uitzetten. En omdat de meeste mensen die zich hebben ingeschreven met een koppeltje komen, krijgen we ook de gezellige sfeer die we willen, daar ben ik van overtuigd. Na afloop een potje bier drinken met de mannen en de vrouwen, dat moet het worden.”

Gaan we gewoon regelen
Jan Schutrups is meer de man van de ideetjes. We gaan het gewoon regelen en zien wel waar het schip strandt. Dat schip strandt vermoedelijk niet. En dat betekent dat deze eerste Caveman Challenge (de ‘mud edition’, later in het jaar is er in Emmen ook een ‘wet edition’) weleens het begin kan zijn van een lange traditie.

Inschrijven
7 dagen per week open

7 dagen

per week open om je te kunnen helpen

40 professionals zorgen dat je tevreden naar huis gaat

40 professionals

zorgen dat je tevreden naar huis gaat

4.895 schoenen

op voorraad, altijd comfortabel én mooi

92.000 klanten per jaar bezoeken onze zaak in Exloo

92.000 klanten

per jaar bezoeken onze zaak in Exloo

Je gebruikt een oude browser!

Update je browser om deze website beter te bekijken. Update mijn browser