Dropping in de bossen

25/05/2018 | 20.00 uur

Vorig jaar werd de allereerste Dropping in de bossen door Schutrups Exloo georganiseerd. Wegens succes wordt deze dit jaar herhaald!

“Heel veel mensen hebben in hun jeugd weleens een dropping meegemaakt”, zegt Jan Schutrups. “De een bij de scouting, de ander bij de padvinders en weer een ander tijdens een schoolreis. Als ik het met mensen van mijn leeftijd heb over dingen die zijn blijven hangen uit onze jeugd, dan is er altijd wel iemand die roept: “de dropping!”. Dan zie je bij anderen dat die oogjes gaan glimmen. Dus toen dacht ik: we zitten hier in Exloo midden tussen de bossen en heide, we hebben de Landrover Defenders voor de deur staan, waarom organiseren we voor de inmiddels volwassenen niet een dropping?”

GEZELLIG ONTBIJT

“We beginnen om acht uur ’s avonds met een barbecue bij de winkel. Als het donker wordt, gaan we in twee ritten de deelnemers afzetten, ergens in de bossen. Iedereen moet zijn telefoon inleveren en dan is het de bedoeling dat ze zo’n 20 kilometer lopen voor ze weer in Exloo aankomen. Daar wacht de deelnemers nog een gezellig ontbijt.”

In totaal onstaan bij twee ritten met drie auto’s zes groepen. Het is mogelijk om met een groep van drie, vier of vijf mensen deel te nemen, met koppels van twee en individueel. “We willen het exclusief houden en met 30 deelnemers lukt dat”, aldus Schutrups. “Ons doel is zoals bij zoveel evenementen om de mensen een unieke ervaring mee te geven. Geen dertiger, veertiger, vijftiger of zestiger gaat nog ’s zomers midden in de nacht door de bossen wandelen. Terwijl je vroeger als kind zo’n dropping fantastisch vond. Nou, wij brengen die belevenis van toen weer terug. Als ik er over praat krijg ik er zelf meteen ook zin in.”

SPECIAAL HERINNERINGSSHIRT

Maar de eigenaar van Schutrups Exloo zal niet meelopen. Hij bestuurt uiteraard een van de drie Landrover Defenders en houdt zich bezig met de organisatie. Ook zal hij alle deelnemers ergens in de late uren van de nacht (of de vroege uren van de ochtend) in zijn zaak verwelkomen aan de ontbijttafels.

Deelname aan de dropping kost inclusief barbecue, ontbijt en een speciaal herinneringsshirt 49,95 euro per persoon. Wie het eerst komt, het eerst maalt. De inschrijving sluit bij 30 deelnemers en vol = vol.

Meld je snel aan door op de inschrijfknop hiernaast te klikken.

7 dagen per week open

7 dagen

per week open om je te kunnen helpen

40 professionals zorgen dat je tevreden naar huis gaat

40 professionals

zorgen dat je tevreden naar huis gaat

4.895 schoenen

op voorraad, altijd comfortabel én mooi

92.000 klanten per jaar bezoeken onze zaak in Exloo

92.000 klanten

per jaar bezoeken onze zaak in Exloo

Je gebruikt een oude browser!

Update je browser om deze website beter te bekijken. Update mijn browser