Kindervoetendag

13/10/2017 | 10:00 tot 15:00 uur

Kindervoetendag met vermaak

Veel voetproblemen bij volwassenen vinden hun oorsprong in de kindertijd of zijn aangeboren. Regelmatig professionele aandacht en goede voetverzorging kan de kans op deze problemen op latere leeftijd verkleinen. Daarom houdt Schutrups op vrijdag 13 oktober voor de tweede keer een grote Kindervoetendag. Voor kinderen vanaf 0 tot jongeren tot 18 jaar. Het is deze dag niet nodig een afspraak te maken.

Specialisten zoals podotherapeuten en fysiotherapeuten waken ervoor om al snel in te grijpen bij kindervoetjes. “Het komt natuurlijk ook voor dat kinderen voetproblemen hebben. Toch zullen wij niets doen tot ze drie jaar zijn”, zegt Jan Schutrups. “Pas dan is de botkern volgroeid en kun je echt een goede beoordeling geven”. Die beoordeling kan leiden tot aanpassingen, zoals een zooltje. “Liever kiezen we zolang de voeten groeien voor oefeningen en goede schoenen. Want we willen de ouders in de groeifase niet op onnodige kosten jagen.”

Het doel van de Kindervoetendag is ouders die vragen hebben over de voeten van hun kind, looppatroon of ontwikkeling door kleine testen advies te kunnen geven voor de toekomst. We meten deze dag de druk op en de stand van de voeten. “En de schoenen die ze dragen gaan we beoordelen”, zegt podotherapeut Ellen Grundel. “We geven schoenadvies wat bijvoorbeeld kan inhouden een ander type schoenen.”

Als kinderen pijn aangeven of motorisch achterlopen wordt dat vaak wel ondervangen door de huisarts, scholen of consultatiebureau. Grundel: “Maar soms hebben ze vragen waarmee ze niet zo snel naar de huisarts gaan. Dan kunnen ze bij ons terecht en kunnen wij bekijken wat we voor hen kunnen betekenen. Als kinderen wat ouder worden en goed kunnen lopen is het wel goed dat ze stevige schoenen dragen om de voet in goede banen te leiden. Vooral als de voet al niet goed staat, kun je dat met goede schoenen ondervangen.”

Ook manueel- en fysiotherapeut Linda Tammenga van Ouwendijk Fysiotherapie is van de partij. “Ik kijk naar de houding en het bewegingsapparaat van de kinderen. Hoe de spierkracht en stabiliteit is van de benen en stand van de heupen en de knieën. Ik geef daarover samen met de podotherapeut advies.” Vaak worden kinderen die vaak struikelen of vallen doorverwezen naar de kinderfysiotherapeut voor de behandeling van stabiliteit in enkels en knieën. De kinderfysiotherapeut kijkt naar de motoriek en de motorische ontwikkeling.

De Kindervoetendag is tussen 10.00 en 15.00 uur.

7 dagen per week open

7 dagen

per week open om je te kunnen helpen

40 professionals zorgen dat je tevreden naar huis gaat

40 professionals

zorgen dat je tevreden naar huis gaat

4.895 schoenen

op voorraad, altijd comfortabel én mooi

92.000 klanten per jaar bezoeken onze zaak in Exloo

92.000 klanten

per jaar bezoeken onze zaak in Exloo

Je gebruikt een oude browser!

Update je browser om deze website beter te bekijken. Update mijn browser