Midsummernightrun

21/06/2018 | 20:00 uur uur

WEGENS SUCCES HERHAALD

De eerste Midsummernightrun bij Poolshoogte in Odoorn was een waar succes. Daarom dit jaar weer een Midsummernightrun op de langste dag van het jaar, donderdag 21 juni. Uiteraard weer met een spectaculaire Hill Climb.

POOLSHOOGTE

De Poolshoogte is een dertien meter hoge heuvel, aangelegd in 1934, op een unieke locatie in de bossen bij Odoorn. Op die heuvel staat een in 2000 gebouwde achttien meter hoge brandtoren.

Het is een van de weinige keren dat een hardloopwedstrijd in deze serie in de avonduren wordt gelopen. De start is bij terras-restaurant Poolshoogte. De lopers krijgen het wel voor de kiezen, dat betekent dat het parcours bijna helemaal onverhard is. De deelnemers kunnen kiezen tussen vijf en tien kilometer.

HILL CLIMB

Een ander uniek evenement tijdens deze hardloopwedstrijd is de Hill Climb. De Hill Climb is een individuele tijdrit voor hardlopers. Het parcours is 500 meter lang, maar in die afstand zit wel het beklimmen en afdalen van de Poolshoogte heuvel, dat met dertien meter het hoogste punt van de Hondsrug is. Elke loper start apart. De op dat moment snelste loper neemt plaats in de Hot Seat, zoals dat ook gebruikelijk is bij het skin en de tijdrit bij het wielrennen. Bij de finish worden de snelsten geïnterviewd door de speaker.

Iedereen kan aan de Hill Climb meedoen. Schutrups kreeg het idee voor de Hill Climb toen hij op bezoek was bij de Goodwood Festival of Speed in Engeland. De uiteindelijke winnaar van de Hill Climb mag zich het hele jaar Schutrups Hill Climb kampioen noemen. Hij of zij krijgt een fantastisch functioneel herinneringsshirt.

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor de Schutrups Midsummernightrun en Hill Climb kan nu online tot en met 20 juli via de button hiernaast, ook kunt u zich nog ter plekke inschrijven vanaf 18:30 tot 19:45.

LOOPCLINIC

WHOLY RUN organiseert een loopclinic, in deze clinic wordt er aandacht besteed aan hoe jij de heuvel zo snel mogelijk kan beklimmen: The do’s and the dont’s. Deze clinic vindt plaats op 14 juni in de Odoornerdennen. We verzamelen om 19.00 uur op de parkeerplaats gelegen aan de Exloërweg tussen Odoorn en Exloo. De clinic wordt afgesloten in het café van Schutrups te Exloo. Daar ontvang je een kop thee met een attentie. Kosten voor de clinic zijn €5,- en aanmelden kan via telefoonnummer 06 15 35 18 13.

 

Dus doe mee aan dit spectaculaire event of kom kijken donderdag 21 juni om 20.00 bij Poolshoogte!

 

 

7 dagen per week open

7 dagen

per week open om je te kunnen helpen

40 professionals zorgen dat je tevreden naar huis gaat

40 professionals

zorgen dat je tevreden naar huis gaat

4.895 schoenen

op voorraad, altijd comfortabel én mooi

92.000 klanten per jaar bezoeken onze zaak in Exloo

92.000 klanten

per jaar bezoeken onze zaak in Exloo

Je gebruikt een oude browser!

Update je browser om deze website beter te bekijken. Update mijn browser