Midsummernightrun

21/06/2017 | 20:00 uur uur

NIEUW EVENT

Met de eerste Midsummernightrun bij Poolshoogte in Odoorn krijgt het Schutrups Loopcircuit er een nieuwe dimensie bij. Op de langste dag van het jaar, woensdag 21 juni, is deze locatie het decor voor de eerste Schutrups Midsummernightrun en de Hill climb.

POOLSHOOGTE

De Poolshoogte is een dertien meter hoge heuvel, aangelegd in 1934, op een unieke locatie in de bossen bij Odoorn. Op die heuvel staat een in 2000 gebouwde achttien meter hoge brandtoren.

De Schutrups Midsummernightrun telt voor wedstrijdlopers mee voor het klassement in het Schutrups Loopcircuit. De lopers krijgen het wel voor de kiezen. Het is een van de weinige keren dat een hardloopwedstrijd in deze serie in de avonduren wordt gelopen. De start is bij terras-restaurant Poolshoogte. Dat betekent dat het parcours bijna helemaal onverhard is. De wedstrijdlopers hebben tien kilometer voor de boeg. Recreanten kunnen kiezen voor vijf of tien kilometer.

HILL CLIMB

Een ander uniek evenement tijdens deze hardloopwedstrijd is de Hill Climb. De Hill Climb is een individuele tijdrit voor hardlopers. Het parcours is 500 meter lang, maar in die afstand zit wel het beklimmen en afdalen van de Poolshoogte heuvel, dat met dertien meter het hoogste punt van de Hondsrug is. Elke loper start apart. De op dat moment snelste loper neemt plaats in de Hot Seat, zoals dat ook gebruikelijk is bij het skin en de tijdrit bij het wielrennen. Bij de finish worden de snelsten geïnterviewd door de speaker.

Iedereen kan aan de Hill Climb meedoen. Schutrups kreeg het idee voor de Hill Climb toen hij op bezoek was bij de Goodwood Festival of Speed in Engeland. De uiteindelijke winnaar van de Hill Climb mag zich het hele jaar Schutrups Hill Climb kampioen noemen. Hij of zij krijgt een fantastisch functioneel herinneringsshirt.

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor de Schutrups Midsummernightrun kan nu al via www.loopcircuit.nl, maar ook ’s avonds voor de start is het nog mogelijk je in te schrijven in restaurant Poolshoogte, aan de Meelkerlaan 5 in Odoorn. Inschrijven voor de Hill Climb kan ’s avonds bij Terras-restaurant Poolshoogte.
Tijdens het evenement zijn een masseur en een pedicure aanwezig. De organisatie is in handen van Schutrups Schoenen Exloo Runners Stadskanaal. De start van de Midsummernightrun is om 20.00 uur. De Hill Climb begint om 21.00 uur

 

Dus doe mee aan dit spectaculaire event of kom kijken woensdag 21 juni om 20.00 bij Poolshoogte!

 

Inschrijven kan op de avond zelf tussen 18.15 en 19.30 uur in het restaurant bij Poolshoogte.

7 dagen per week open

7 dagen

per week open om je te kunnen helpen

40 professionals zorgen dat je tevreden naar huis gaat

40 professionals

zorgen dat je tevreden naar huis gaat

4.895 schoenen

op voorraad, altijd comfortabel én mooi

92.000 klanten per jaar bezoeken onze zaak in Exloo

92.000 klanten

per jaar bezoeken onze zaak in Exloo

Je gebruikt een oude browser!

Update je browser om deze website beter te bekijken. Update mijn browser