Europees fonds voor regionale ontwikkeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland
  • 7 dagen per week open
  • 40 professionals voor stijladvies
  • 4.895 schoenen op voorraad
  • 92.000 blije klanten in onze winkel
 

Hardloopclinics

Schutrups Exloo start in juni met hardloopclinics voor mensen met diabetes type 2 of overgewicht in samenwerking met apotheek de Vriendschap. Bij apotheek de Vriendschap is het met de Diabetes Risico Test nu mogelijk om in minder dan 1 minuut (en zonder bloed te prikken) het risico op diabetes in te schatten. De meting wordt uitgevoerd met de AGE scanner. Het betreft een korte scan op de huid van uw onderarm. De meting geeft aan hoeveel versuikerde eiwitten (AGE’s) uw huidweefsel bevat. Het Lifelines onderzoek uit Groningen heeft aangetoond dat AGE’s een belangrijk voorspellende waarde hebben voor diabetes.

Gaat u met ons de sportieve uitdaging aan?

Op 15 juni start een hardloopclinic die bedoeld is voor mensen met aanleg voor diabetes of beginnende diabetes type 2. Ook mensen die graag op weg worden geholpen met een gezonde leefstijl en willen starten met hardlopen zijn van harte welkom. WIHOLY RUN organiseert deze clinic in samenwerking met Schutrups Exloo en apotheek de Vriendschap. Twaalf weken lang, twee keer in de week, hardlopen onder begeleiding van ervaren hardloopcoaches met als einddoel om op 29 september tijdens de SchutrupsRun 5 km hard te lopen.

Tijdens de clinics houden we rekening met ieders niveau en wordt er aandacht besteed aan looptechniek en kracht- en stabiliteitsoefeningen. Iedere clinic sluiten we af met een kopje thee en ontvang je een oefening die je spieren versterken of een heerlijk recept. We starten de clinic met de AGE test en desgewenst met een gewichtsbepaling. Actief bewegen en aanpassingen in je voeding verkleinen de kans op diabetes type 2 en resulteren in gewichtsverlies. Tijdens de clinics is er ook ruimte voor voedingsadvies. Voor een persoonlijk advies kun je contact opnemen met Evelyn Steenbergen.

Informatie hardloopclinics

• 15 juni 2019 start clinic
• 13 juni 2019 informatiebijeenkomst 19:00 uur
• Elke donderdagavond 19.00 uur en elke zaterdagochtend 11.00 uur
• Vertrek vanuit Schutrups Exloo

Kosten

• 12 weken hardlopen kost €60,- (€4,- per week)

De informatiebijeenkomst wordt gehouden bij Schutrups en zal om 19.00 uur starten in het schoenencafé.

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan door een mailtje te sturen of even te bellen.
Email: evelyn@schutrups.nl
Telefoon: 06-15351813