In deze rubriek stellen wij de werknemers van Schutrups aan je voor. Wat doen ze op een dag? Wat vinden ze leuk aan hun werk? Kom erachter in deze rubriek. Na elk interview wordt een andere medewerker van een andere afdeling genomineerd voor het volgende interview. Deze keer interviewen wij Sobina die werkzaam is op de administratie.

Hoe ben je bij Schutrups gekomen en hoelang werk je hier al?

18 Jaar geleden heb ik gesolliciteerd bij Schutrups. Ik ben hier werkzaam sinds 2003. Ik ben hier gekomen door een dochter van een collega van mij. Eigenlijk een beetje via via. Ik ben gekomen met een sollicitatiebrief, ging mee naar boven en was eigenlijk gelijk aangenomen. Ik heb hiervoor altijd in de zorg gewerkt, hier ben ik 20 jaar werkzaam geweest. Daar deed ik dienstroosterplanning in een verpleeghuis met 350 mensen. Dit was heel leuk, maar het was helemaal in Groningen en uiteindelijk werd mij dit te ver. Ik heb ook een tijdje in een sportschoenen winkel en een dameskleding winkel gewerkt. Bij mijn vorige werkgevers werkte ik nog niet met computers. Ik was heel veel aan het schrijven en organiseren op allerlei papieren.

Waar begin je jouw dag mee?

Wij beginnen de dag met opstarten van de pc’s en vervolgens wordt de mail gecheckt. Daarna volgen wij de dagstart. Bij de dagstart wordt de dag ervoor besproken en eventuele ontwikkeling samen met de winkel, voetzorg en webshop. Om 9 uur rinkelt de telefoon. Op dit moment is het heel druk met afspraken inplannen vanwege corona. Verder zijn we bij de administratie overdag druk met mensen helpen via mail en telefoonverkeer.

Wat houdt het werk van een administratief medewerker precies in?

Ik ben met mijn team verantwoordelijk voor mailverkeer, declareren, vragen beantwoorden, scannen van blauwdrukken en telefoonverkeer. Zoals ik eerder zei is het super druk met afspraken inplannen voor klanten. De komende weken staan al ontzettend veel afspraken ingepland. Toen de versoepelingen in de winkel een feit waren, moesten mijn team en ik het hele systeem omgooien. Nu hebben wij een goed werkend systeem om de afspraken eenvoudig in te plannen zonder problemen. Daarnaast komen hier veel diabetespatiënten voor een screening bij een podotherapeut. Vanuit die screening wordt een zorgprofiel gemaakt. Hierna is het onze taak om te declareren bij de verzekering.

Wat vind je het leukst aan je werk?

Het leukste van mijn werk is dat ik de hele dag met mensen bezig ben. Ik heb altijd collega’s om mij heen. Wat ik ook leuk vind is dat het werk heel divers is. Zo sta ik klanten te woord en help ik klanten met vragen over bijvoorbeeld voetzorg en declaraties. En natuurlijk hebben wij veel mail- en telefoonverkeer met klanten. Je bent de hele dag gewoon bezig, de dagen vliegen voorbij. Mijn dagen zijn eigenlijk altijd te kort.

Wat vind je minder leuk aan je werk?

Eigenlijk vind ik niks echt minder leuk aan mijn werk. Oh ja, wat ik in deze corona tijd minder leuk vind: Wc’s schoonmaken :). Maar dat hoort er nu gewoon bij en is even niet anders.

Wat is je lievelingsschoen van de nieuwe collectie op dit moment?

Ik loop heel graag op Durea. Ik kan hier echt niet meer zonder. Ik heb dan ook meerdere schoenen van Durea. Doordat ik last heb van Artrose, is het belangrijk dat ik goede schoeisel draag. Durea is voor mij hier de beste oplossing en past dan ook perfect bij mijn situatie. De schoenen van Durea wikkelen lekker af, hebben een goede breedte maat en de binnenzool loopt fijn.

Wie nomineer jij voor de volgende interview?

Ik nomineer Miranda. Zij kan heel goed uitleggen en is van de winkel naar de voetzorg gegaan. Hierdoor heeft zij van beide afdelingen veel verstand.

Wat wordt de eerste vraag aan Miranda?

Ben je van plan om door te studeren? Ik ben benieuwd of ze nog voor podotherapie gaat studeren in de toekomst. Ze is afgestudeerd voor podologie.

Open chat
Hulp nodig?
Schutrups
Hallo, Hoe kunnen wij jou helpen?