Orthopedie

Als het ook nog gewoon mooi mag zijn...

Tien jaar geleden is schutrups schoenen begonnen met een orthopedisch schoentechnicus. De komst hiervan vormde de aanzet tot een nieuwe manier van werken, die inmiddels de standaard is in Exloo. Onze orthopedisch schoentechnici zijn namelijk vakmensen met oog voor modetrends. Waardoor de orthopedische schoen niet alleen meer goed, maar ook mooi kan zijn.

“Qua ontwerp kan tegenwoordig alles. Al komen klanten met een ontwerp uit een modeblad aan, dan kunnen we het desgewenst op maat voor ze maken”. Waarin Schutrups Orthopedie zich ook wil onderscheiden: de levertijd. Wij leveren sneller.

Wie orthopedische schoenen nodig heeft, wordt naar ons doorverwezen door een medisch specialist. Daardoor kunnen wij ook alles afhandelen met de zorgverzekeraar. Het doel van orthopedische schoenen is simpel: ze moeten zorgen voor optimaal loopcomfort en meer bewegingsvrijheid.

Er bestaan twee categorieën orthopedische schoenen: orthopedische maatschoenen (type A) en semi-orthopedische schoenen (type B). De type B-schoenen worden fabrieksmatig geproduceerd en daarna door ons aangepast.

Hoe werkt het? Bij orthopedische maatschoenenen nemen we eerst de maten van de voeten op. Daarna worden op basis van gipsafdrukken leesten gemaakt. Op deze leesten worden doorzichtige passchoenen gemaakt. Die worden afgepast en indien nodig gecorrigeerd. Tenslotte worden met de hand de maatschoenen gemaakt. Dat duurt zeven weken voor kinderen tot 16 jaar en negen weken voor volwassenen. Acht weken na de levering volgt een controle.

7 dagen per week open

7 dagen

per week open om je te kunnen helpen

40 professionals zorgen dat je tevreden naar huis gaat

40 professionals

zorgen dat je tevreden naar huis gaat

4.895 schoenen

op voorraad, altijd comfortabel én mooi

92.000 klanten per jaar bezoeken onze zaak in Exloo

92.000 klanten

per jaar bezoeken onze zaak in Exloo

Je gebruikt een oude browser!

Update je browser om deze website beter te bekijken. Update mijn browser