Podoposturaal therapie

Home » Podoposturaal therapie

Als de stand niet meer klopt…

Elke afwijking van de stand van de voeten brengt een standsafwijking hoger in het lichaam met zich mee. En daar kun je last van krijgen. De podoposturaal therapeut helpt je deze problemen te verhelpen. Het kan ook omgekeerd zijn trouwens. Elke afwijking in de houding heeft een verandering van de stand van de voeten tot gevolg. Deze stands- en houdingsveranderingen kunnen leiden tot onder meer chronische knie-, heup-, rug- en nekpijnen.

Het podoposturaal onderzoek begint met een gesprek over de klachten. Daarna word er onderzoek gedaan naar het bewegingsapparaat. De onderlinge verhoudingen worden dan nauwkeurig beoordeeld. Er word zowel in ruststand als beweging gekeken. Verder kunnen de beenlengte, de stand van het bekken, krommingen van de wervelkolom en spierspanning worden gemeten. Met behulp van een afdrukraam worden blauwdrukken gemaakt om het type voet te bepalen. De afdrukken worden ook gebruikt als patroon bij de vervaardiging van de inlegzolen. Op de voetspiegel wordt het drukvlak van de voetzool bekeken en beoordeeld.

Als de patiënt op de voetspiegel staat worden dunne elementen, meestal van kurk, op specifieke plekken onder de voetzool geplaatst, waardoor de lichaamshouding verandert. Om de effecten blijvend te maken, worden deze elementen in een zooltje verwerkt. Het lichaam heeft vervolgens enige tijd nodig om zich aan te passen. Dit kan in het begin zelfs leiden tot spierpijnen. Na enige tijd volgt echter verlichting van de klachten en veelal verdwijnen ze zelfs helemaal.

Wilt u een afspraak maken bij een van onze podoposturaal therapeuten voor bijvoorbeeld een podoposturaal onderzoek? Neem dan contact met ons op via 0591 549 093.

Open chat
Hulp nodig?
Schutrups
Hallo, Hoe kunnen wij jou helpen?