Welke schoenen voor pijnlijke voeten?

Goede schoenen zijn belangrijk voor het behouden van gezonde voeten. Veel mensen hebben last van voetklachten, enkelklachten of vermoeide voeten. Wil je hier geen last van hebben? Dan zijn goede schoenen essentieel. Maar waar voldoen goede schoenen eigenlijk aan?

Waar moeten goede schoenen aan voldoen?

Goede schoenen kunnen ervoor zorgen dat pijnlijke voeten worden verholpen of zelfs worden voorkomen. Het is belangrijk dat de schoenen zijn voorzien van goede zolen. De zolen moeten zorgen voor een goede demping. Het is ook handig dat de schoen is voorzien van een uitneembaar voetbed, hierdoor kun je je eigen zolen in de schoen doen. In de schoen moet ook voldoende beweegruimte zitten voor de voet. Het is daarnaast ook erg belangrijk dat de schoenen de juiste pasvorm hebben. Kies niet te snel voor een schoen maar neem de tijd om te zorgen dat de schoen perfect om je voet past. Kijk ook of de schoen is voorzien van een stevig hielcontour. De schoen moet bij de hiel hoog genoeg zijn, zodat je er niet uit glipt. Een vetersluiting die de wreef goed omsluit heeft de voorkeur. Een schoen met vetersluiting zorgt voor meer stabiliteit. Klittenband kan een alternatief zijn.

Comfortschoenen

Comfortschoenen zijn de perfecte schoenen voor wanneer u last hebt van pijnlijke voeten. Ze helpen bij je pijnlijke voeten en zien er ook nog leuk uit. Comfortschoenen worden steeds meer ontworpen naar de hipste trends. De schoenen zijn zeer geschikt voor dagelijks gebruik omdat ze zorgen dat de voeten goed worden gecorrigeerd en de optimale steun bieden. Comfortschoenen zijn allemaal voorzien van een uitneembaar voetbed waardoor je je eigen (steun)zool in de schoen kan gebruiken. Veel comfortschoenen zijn in verschillende breedtematen te verkrijgen. Schoenen van de merken DureaXsensibleHartjes , Finn Comfort en Waldläufer zijn voorbeelden van comfortschoenen. Neem een kijkje in ons brede assortiment aan comfortschoenen.

Schoenentips

We hebben ook nog een paar handige tips voor het kopen van goede schoenen, zo heb je snel minder last van pijnlijke voeten. Zit de schoen niet lekker? Koop hem dan niet. Een goede schoen hoeft niet ingelopen te worden en zit onmiddellijk lekker. 

Als je nieuwe schoenen wil kopen doe dit dan in de middag. In de namiddag zijn je voeten namelijk iets dikker. Koop daarom je schoenen aan het eind van de dag, dan passen de schoenen altijd. Als je veel last hebt van pijnlijke voeten is het verstandig om een afspraak te maken bij de podotherapeut. Het hebben van pijnlijke voeten gaat niet altijd na het kopen van goede schoenen over. Onze voetzorg kijkt naar waar de pijn vandaan komt, wanneer deze is ontstaan en hoe dit verholpen kan worden. 

Advies nodig bij pijnlijke voeten?

Plan dan een afspraak in met onze voetzorg.

Maak een afspraak

Whatsapp chat
Schutrups
Schutrups
Hallo, hoe kunnen wij je helpen?
Hallo, we zijn momenteel niet beschikbaar, maar zullen je bericht zo snel mogelijk beantwoorden. Op werkdagen zijn wij bereikbaar tussen 8:00-18:00u.
whatspp icon whatspp icon