Skiën

Skiën met skischoenen op maat

Heeft u tijdens het skiën last van pijnlijke voeten, drukplekken of koude voeten? Bij Schutrups willen we er voor zorgen dat wintersporters de beste ervaring hebben tijdens het skiën. Samen met onze specialisten kunt u skischoenen uitkiezen die het beste bij u passen.

 

Klachten tijdens skiën

Bij Schutrups bieden wij wintersporters verschillende mogelijkheden om klachten, die tijdens of na het skiën ontstaan, te behandelen.

Herkent u tijdens het skiën een van de volgende klachten?

  • Diverse pijn- en drukplekken
  • Kramp onder uw voet
  • Brandend gevoel onder de voet
  • Een “doof” gevoel of kramp in de voorvoet
  • Verdrukking van uw kleine teen
  • Pijn en druk op uw scheenbenen
  • Gevoelige plekken aan zijkant enkel
  • Slippen van hiel in de schoen
  • Blaarvorming
  • Koude voeten

 

Pijnloos skiën

Bovenstaande problemen kunnen op verschillende manieren verholpen worden. Bij Schutrups Exloo werken we samen met de merken Salomon en Head.
Deze merken bieden een veelzijdig aanbod van schoenen, accessoires en zolen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld uw huidige skischoen voorzien van een op maat gemaakt voetbed.
Dit voetbed kan aan de hand van eventuele voetklachten worden aangepast en uitgebreid met correcties. Door het voetbed naar uw voet te vormen kunnen vervelende drukplekken en koude voeten eenvoudig worden verholpen.

 

Mochten de schoen en de zool zelf niet voldoende warmte bieden, is het mogelijk om er een verwarmingselement in te verwerken die door middel van een accu warmte af geeft

 

Ski

 

 

 

Alles op maat voor wintersporters

Skischoenen volledig op maat kunnen ook worden geleverd. Hierbij wordt een lege of eigen schaal gepakt. Hierin maken wij door middel van pur/foam een op maat gemaakte binnenschoen met een op maat gemaakt voetbed.

Bij het passend maken van de binnenschoen wordt onder druk een foam in de lege kamers van de schoen gespoten die zich vormt naar de voet. Zo zit je optimaal gefixeerd in de schoen en biedt deze vorm van aanmeten de beste overbrenging van schoen naar ski.

Het sportonderzoek voor skiërs

1. We bekijken de toestand van de voet in het algemeen en besteden speciale aandacht aan pijnlijke plekken.
2. Een dynamische blauwdruk wordt van de voet gemaakt. Daarbij kijken we of er blokkades in de voet zitten bij het bewegen.
3. Vervolgens maken we een schuimafdruk van de voet. Hierbij gaat het om de statische afdruk van de voet.
4. Er wordt een 3D-scan van de schuimafdruk gemaakt. Dat is nodig om een full contact-zool te maken, waardoor de voet zo ontspannen mogelijk in de schoen komt.
5. Onze skischoenspecialisten plaatsen pads op pijnlijke plekken op bijvoorbeeld de enkel of wreef. Dat zorgt later voor meer bewegingsruimte voor de voet tijdens het skiën.

6. Naast op maat gemaakte skischoenen hebben we ook skischoenen op breedtematen in het assortiment van extreem smal tot heel breed.
7. Het verschil: links de binnenschoen van een conventionele skischoen, rechts een op maat gemaakte binnenschoen.
8. Er worden verschillende schalen van skischoenen gepast om te zien welke uiteindelijk het beste gaat zitten.
9. Een op maat gemaakte skischoen wordt met behulp van een plastic binnenzak gepast voor de binnenschoen op maat wordt gemaakt.
10. Het foam wordt in de schoenen gespoten, zodat een binnenschoen ontstaat die perfect op maat is. Waar pads zitten wordt hierbij extra ruimte gecreëerd.
11. Als dit allemaal achter de rug is, wordt nogmaals gepast om te bekijken of buiten- en binnenschoen helemaal op maat zijn. Indien nodig kan er nog wat worden aangepast.
12. Tenslotte wensen wij je veel skiplezier!

 

Vraag in de winkel naar de mogelijkheden.

Salomon-Quest-acces-80-heren-skischoen-antraciet Salomon-Quest-pro-110-heren-skischoen-donker-blauw Salomon-x-max-120-heren-skischoen-blauw Salomon-x-pro-100-heren-skischoen-antraciet Salomon-x-pro-90-w-dames-skischoen-wit Salomon-Quest-acces-cust-w-dames-skischoen-antraciet Salomon-Quest-pro-100-w-dames-skischoen-paars

X-pro-80-w-Salomon-skischoen-paarsImpact-Shell-Conf-Salomon-skischoen-zwart

7 dagen per week open

7 dagen

per week open om je te kunnen helpen

40 professionals zorgen dat je tevreden naar huis gaat

40 professionals

zorgen dat je tevreden naar huis gaat

4.895 schoenen

op voorraad, altijd comfortabel én mooi

92.000 klanten per jaar bezoeken onze zaak in Exloo

92.000 klanten

per jaar bezoeken onze zaak in Exloo

Je gebruikt een oude browser!

Update je browser om deze website beter te bekijken. Update mijn browser