• 7 dagen per week open
  • 40 professionals voor stijladvies
  • 4.895 schoenen op voorraad
  • 92.000 blije klanten in onze winkel
 

Tajine Workshop

Van het een komt het ander. Zo werkt het altijd bij Jan Schutrups. Ging hij vorig jaar nog op inspiratiereis naar Marokko, nu haalt hij Marokko naar Exloo. Eerst met producten, nu met een Tajine Workshop.

Tijdens zijn laatste reis naar Marokko had Jan Schutrups een metalen bordje laten beschilderen met het woord ‘podoloog’, in het Frans en Arabisch. Een van zijn klanten zag dat bordje achter de bar in het Schutrups café staan. Ze raakten aan de praat. En nu geeft de echtgenote van de klant op 28 april een workshop Marokkaans koken met een tajine in Exloo.

“Heel in het kort kom het daar wel op neer”, aldus Jan Schutrups. “Ik had van mijn reizen allemaal handgemaakt aardewerk uit Tamegroute meegenomen voor in de winkel. Daar zaten ook tajines bij, het traditionele kookgerei. Dus toen wij aan de klets raakten, haalde ik een tajine op, kwamen we op koken en voor we het wisten hadden we afgesproken dat hij en zijn vrouw een workshop zouden verzorgen.

Jan bezocht het echtpaar Mezouar een paar weken laten thuis in Slagharen. “Net als ik van mijn reizen naar Marokko gewend was, werd ik uiterst gastvrij ontvangen. Op Marokkaanse wijze, dus schoenen uit, zitten en Meryem schonk van grote hoogte thee in, die we tussen het eten van heerlijke baklava door dronken.”

Hij leerde het stel meteen ook echt kennen. “Ze zijn negentien jaar geleden naar Nederland gekomen. Ze wilden niet in een grote stad wonen, maar kozen bewust voor een kleinere stad en dat werd Slagharen. Daar zijn ze helemaal gesetteld. De kinderen vermaken zich goed en hij is jaren voetbaltrainer geweest. Echt heel leuke mensen.”

De deal voor het geven van de workshop was snel beklonken. “We wilden het per se voor de ramadan, dus het is 28 april geworden. Dan hebben we maximaal 20 tajines klaar staan in de zaak, en bij mooi weer buiten, en gaat Meryem vanaf 11.00 uur een workshop geven.”

Na een introductie over haar eigen achtergrond, geeft Meryem uitleg over de Marokkaanse keuken en het gebruik van de tajine. Daarna gaat iedereen zelf het recept koken dat zij heeft uitgekozen. En op de achtergrond speelt uiteraard Marokkaanse muziek. De workshop eindigt met het hoogtepunt: het eten van de zelfgemaakte maaltijd.

Er kunnen op 28 april maximaal 20 mensen deelnemen aan de Tajine Workshop. De kosten bedragen 59,95 euro per persoon. Dat is inclusief de eigen tajine, die iedereen na gebruik mee naar huis kan nemen om het geleerde daar voortaan in de praktijk te brengen.

Er zijn nog maar een aantal plekken beschikbaar!

Opgeven kan door een mailtje te sturen naar lorien@schutrups.nl