Ingroeiende teennagel

Home » Voetzorg » Veel voorkomende klachten » Ingroeiende teennagel

Ingroeiende teennagel

Heeft u last van een ingegroeide teennagel? Loop hier dan niet te lang mee rond. Voordat u het weet, heeft u elke dag last van uw voet door de ingegroeide teennagel. Sterker nog, als u er te lang mee doorloopt wordt het tegengaan van de ingegroeide teennagel steeds lastiger. 

Wat is een ingegroeide teennagel?

Een ingegroeide teennagel, ook wel een unguis incarnatus genoemd, is een verbogen teennagel die in de huid groeit. Dit gebeurt meestal aan de zijkanten van de huid.

Oorzaak van een ingegroeide teennagel?

Een ingegroeide teennagel kan verschillende oorzaken hebben. Soms is het een erfelijke eigenschap die in de familie zit. Verder kan schade aan uw teennagel een oorzaak zijn. U kunt hierbij denken aan het stoten van uw teen of als er iets op uw teen valt. Daarnaast kan het dragen van verkeerde schoenen een grote oorzaak zijn. Schoenen moeten namelijk niet te krap zitten. De grootste oorzaak is het te kort knippen van de nagels.

Symptomen van een ingegroeide teennagel

Er zijn drie fases van een ingegroeide teennagel;

  • De huid aan de zijkanten van de nagel wordt dik, rood en pijnlijk.
  • Door de ingegroeide teennagel gaat de huid open liggen. Hierdoor kunnen er bacteriën in de huid komen. Dit veroorzaakt een infectie. Vervolgens kan er vocht uit de wond komen. 
  • Na enkele weken wil de huid zichzelf herstellen. Er ontstaat dan een soort littekenweefsel dat nog meer druk gaat uitoefenen op de nagel en huid.

Behandeling van een ingegroeide teennagel

Hieronder staan vier mogelijke behandelingen voor een ingegroeide teennagel. 

  • Een medische pedicure kan u helpen bij een ingegroeide teennagel. Bij Schutrups Exloo staan onze medische pedicures klaar om u verder te helpen. 
  • Draag schoenen met een ruime teenbox, en elastisch materiaal. 
  • Smeren met een pijnstillende crème.
  • Voorzichtig de teen masseren.

Podologie

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?

Ingroeiende teennagel verhelpen?

Bij Schutrups in Exloo staan we klaar voor al uw vragen op het gebied van ingegroeide teennagels. Naast verschillende passende schoenen voorzien onze specialisten u graag van het beste advies.

Open chat
Hulp nodig?
Schutrups
Hallo, Hoe kunnen wij jou helpen?