Meisjesschoenen

Al vanaf het eerste moment dat je dochter voorzichtig langs de tafel stapte, doorzoek jij online het aanbod meisjesschoenen. Nu is het eindelijk zover: ze loopt los! Het startsein voor jou om een paar echte (en uiteraard superleuke) meisjesschoenen te kopen. Maar waar let je dan op?

Waar je bij het kopen van meisjesschoenen op moet letten

Naast dat ze leuk moeten zijn, heb je eigenlijk geen idee waar je moet beginnen. Want waar moet je nou echt op letten? Gelukkig helpen de deskundige medewerkers van Schutrups jou graag in je zoektocht naar een paar mooie én goede schoenen. Te beginnen met het opmeten van je dochter’s voet.

Het opmeten van de kindervoeten

Hoogstwaarschijnlijk meet haar voetje nu rond maat 19, 20 of 21. Het is belangrijk om de goede maat schoenen te kopen. Niet te klein, maar ook zeker niet te groot. Te grote schoenen remmen de ontwikkeling en slijten vaak sneller, waardoor je dochter er - tegen alle verwachtingen in - juist minder lang plezier van heeft. Er zou ongeveer een vingerdikte (een kleine centimeter) ruimte in moeten zitten, zodat ze ook nog even kan groeien. Want hoe leuk je winkelen ook vindt: je wilt volgende week niet weer schoenen moeten kopen.

Stevig in de schoenen staan

Of je dochter nou net haar eerste stapjes zet of bijna tien jaar is: het blijft belangrijk om de goede maat meisjesschoenen te kopen. Zowel in de lengte als in de breedte. Alleen dan geeft een schoen namelijk voldoende steun. Heeft een voet langere tijd te weinig steun, dan kunnen steunzolen noodzakelijk worden.

Het verschil tussen meisjesschoenen en damesschoenen

Is je dochter al wat ouder en zoek je meisjesschoenen vanaf maat 37? Denk dan niet dat dit ook direct betekent dat ze damesschoenen kan uitzoeken. Damesschoenen zijn vaak breder, waardoor ze minder steun geven aan de vaak smalle kindervoeten.

Ruim assortiment meisjesschoen

Maar naast goede, wil je dus ook gewoon leuke meisjesschoenen kopen. Dat snappen we bij Schutrups. In ons assortiment hebben we een ruim aanbod meisjesschoenen opgenomen in verschillende kleuren, soorten en stijlen. Van sneakers tot laarsjes en sandaaltjes van bekende merken als Giga, Twins en Dr. Martens. Voor de hele kleine kinderen hebben we van het merk Shoesme schoentjes met flexzolen. Deze zachte zool zorgt voor steun, zonder dat het te veel weerstand geeft, waardoor het de ontwikkeling niet remt. Op zoek naar een paar leuke, mooie, goede en vooral ook stevige meisjesschoenen? Schutrups in Exloo is zeven dagen per week open. Of shop gewoon lekker 24/7 hier online.

Whatsapp chat
Schutrups
Schutrups
Hallo, hoe kunnen wij je helpen?
Hallo, we zijn momenteel niet beschikbaar, maar zullen je bericht zo snel mogelijk beantwoorden. Op werkdagen zijn wij bereikbaar tussen 8:00-18:00u.
whatspp icon whatspp icon