Wat te doen in Exloo en omgeving

Home » Wat te doen in Exloo en omgeving

Als je bij ons bent geweest kan je natuurlijk nog veel meer doen in Exloo en omgeving. De mogelijkheden zijn reuze. Van een mooie wandeling over de hei en in de bossen, tot een bezoek aan Kabouterland. Voor jong en oud is er altijd wel wat te doen!

 

Wat te doen in Exloo tip 1: Kabouterland

Als we een lijstje maken met leuke uitjes in Exloo, mag Kabouterland natuurlijk niet ontbreken. Kabouterland heeft een mooi plekje midden in het centrum van Exloo (naast Schutrups). Een bezoek aan kabouterland betekent een leuke dag uit vol met kabouters, trollen, dieren en volop speelgelegenheid in diverse speeltuinen zowel binnen als buiten. Buiten kunnen natuurliefhebbers hun hart ophalen met tal van echte dieren.

Dolend door een geheimzinnig konijnenhol kun je kabouters en hun vriendjes, de dieren, van dichtbij bespieden. Achter iedere bocht ontdek je weer een nieuw sprookjesachtig tafereel. Maak ook een spannende tocht door de trollengrot, loop via een overdekt wandelpad langs bijzondere planten en leuke kleine exotische dieren, naar de raadselachtige kasteelruïne.

Ga hier naar de website.

Wat te doen in Exloo tip 2: Eko-Tours

Wil je een uniek groen avontuur beleven? Dan is Eko-Tours een leuk uitje! Ga als stel, gezin of groep op een bijzondere excursie met Eko-Tours. Beleef de natuur op een nieuwe manier met een 100% elektrisch voertuig in Drenthe. Eko-Tours biedt een uniek avontuur en door onder andere de deskundige gidsen en kennis van het gebied brengen ze je op de mooiste plekjes en langs vele bezienswaardigheden van de Hondsrug.

Iedereen kan mee met Eko-Tours op een excursie in de elektrische terreinauto’s. Het is geschikt voor jong en oud en in het bijzonder ook mensen die minder mobiel zijn. Maar je kunt ook samen op een tour met een elektrische tweewieler of driewieler.

In alle gevallen is Eko-Tours dé ideale activiteit om samen een mooie dag uit te zijn en iets bijzonders te beleven in de omgeving van Exloo!

Ga hier naar de website.

Wat te doen in Exloo tip 3: Wandelen in en rond Exloo

Zoals iedereen wel weet, houden wij enorm van wandelen. Exloo is hier bij uitstek geschikt voor! Er is voor jong en oud genoeg te beleven tijdens een wandeling in het Drentse natuurgebied de Hondsrug. Zo loopt in het Hunzebos loopt het Sabeltandtijgerspoor, dit is een attractieve wandelroute en slingert over heuvels uit de ijstijden. Of doe de tijdreisroute Leewal, een wandeling van 7,5 kilometer door bossen, heidevelden en stuifzand, langs hunebedden en akkers tussen Exloo en Odoorn. Je ziet indrukwekkende overblijfselen van de ijstijden en de raadselachtige Leewal die door het landschap kronkelt.

Kortom, geniet van de prachtige landschappen langs de vele verschillende wandelroutes. Om jullie een beetje te helpen hebben wij er alvast één voor jullie geselecteerd die hier te downloaden is!

Download hier je wandelroute.

Wat te doen in Exloo tip 4: Schaapskudde Exloo

De schaapskudde is gehuisvest in de Schaapskooi die midden in het dorp staat. De kudde telt zo’n 200 schapen, maar tijdens de lammertijd twee keer zoveel! In de maanden april t/m oktober loopt de herder met de kudde om 10 uur dwars door het dorp naar de hei en komt rond 16 uur weer terug bij de kooi. Dit betekent een unieke beleving en een prachtig gezicht! De gang door het dorp zet als het ware de tijd echt even stil.

Ga hier naar de website.

Wat te doen in Exloo tip 5: Landal PUUR Exloo

Wil je wat langer in Exloo en de omgeving blijven? Op een steenworp afstand van onze winkel ligt Landal PUUR Exloo. Landal PUUR Exloo grenst aan de bossen en heeft een ruimtelijke, autoluwe opzet. Het park wordt omringd door oneindige heidevelden, dichte bossen en uitgestrekte veengebieden.

Op de flank van het unieke historische natuurgebied de Hondsrug geniet je vanaf het resort van weergaloze vergezichten. Vanaf de luxe vakantievilla heb je direct toegang tot eindeloze wandel- en fietsroutes door het prachtige Hondsruggebied. Blijf je liever op het park? Ook op het park is voor jong en oud genoeg te doen. Kortom, je komt helemaal tot rust in de moderne villa’s met veel luxe en comfort.

Ga hier naar de website.

Wat te doen in Exloo tip 6: De horeca in Exloo

Ook voor een hapje en drankje is Exloo een goede uitvalsbasis. Exloo heeft meerdere restaurants waar u heerlijk kunt genieten van een welverdiende pauze. We hebben een aantal opties voor jullie op een rijtje gezet:

Wat te doen in Exloo tip 7: Golfpark Exloo

Iets actiefs doen? Misschien is Golfpark Exloo dan wel een geschikt uitje! Golfpark Exloo is een openbare golfbaan waar je het grootste deel van het jaar zonder handicap 54 terecht kunt. Golfpark Exloo is daarmee voor iedereen toegankelijk. De 18-holes golfbaan is gelegen aan de rand van de Hondsrug met weidse vergezichten op de Hunzevallei. De fraai aangelegde golfbaan zorgt ervoor dat je tijdens een sportieve inspanning ontspannen kunt genieten van het prachtige Drentse landschap. De holes zijn par 3, 4 en 5. De tweede negen van Golfpark Exloo heeft de A status.

Heeft u geen ervaring? Ook dan kunt u hier terecht, want op deze golfbaan is een golfvaardigheidsbewijs niet verplicht.

Ga hier naar de website.

Wat te doen in Exloo tip 8: Zwembad De Leewal

Toe aan verfrissing? Exloo heeft één van de mooiste zwembaden in Drenthe. Het ligt tegen een heideveld aan en grenst aan bosgebied. Het recreatiebad heeft een fontein, stroomversnelling en aan de diepe kant twee grote glijbanen. Dit bad is voor alle leeftijden en heel geschikt om met de hele familie te gaan zwemmen!

Naast het grote het recreatiebad heeft het zwembad ook nog een wedstrijdbad waar ook de banenzwemmers aan hen trekken kunnen komen. De grote speel- en ligweiden bieden zowel zon als schaduwplekken en de glijbanen en de andere voorzieningen maken van een bezoek aan De Leewal een echt dagje uit!

Ga hier naar de website.

Wat te doen in Exloo tip 9: Hunebed D30

In heel Drenthe zijn er meerdere hunebeden te vinden. Wist je dat hunebedden de oudste monumenten van Nederland zijn? Ze zijn gebouwd van zwerfkeien die in de IJstijd naar Drenthe zijn meegevoerd. Hunebedden hebben geen naam, maar wel een nummer. In de bossen bij Exloo is ook een hunebed te vinden, hunebed D30. Het hunebed is opgegraven in 1918 door de Groningse archeoloog Van Giffen. Hij vond scherven van aardewerk buiten het hunebed, een teken dat de mensen hier vroeger offers brachten of dodenmaaltijden hielden.

Bekijk hier de locatie van Hunebed D30.

 

Lees meer over onze winkel

Gespecialiseerd in voeten

Open chat
Hulp nodig?
Schutrups
Hallo, Hoe kunnen wij jou helpen?