Artrose in je voeten

Wanneer je last hebt van artrose in je voeten, kan het knap lastig zijn om goed op de been te blijven én de juiste schoenen te vinden. Wil je weten of je last hebt van artrose in je voeten en wat je eraan kunt doen? Schutrups verlicht jouw pijnklachten door middel van onze specialistische voetzorg. Deze zorg omvat de podologie en de verkoop van betere schoenen. Zo sta je snel weer zeker in je schoenen!  

Artrose in je voeten? Dit is de oorzaak artrose

Artrose is een reumavorm waarbij het hele gewricht is betrokken. Het kraakbeen in het gewricht gaat in kwaliteit achteruit en wordt dunner, zachter en brokkelig. Omdat kraakbeen geen zenuwen bevat kan het geen pijn doen. Pijn door artrose komt dus meestal door andere veranderingen in en rond je gewricht.  

Naast de kraakbeenschade ontstaan veranderingen in het bot direct onder het kraakbeen. Zo vormen zich aan de rand van het gewricht zichtbare en voelbare knobbels die osteofyten heten. Daarnaast is er vaak een lichte ontsteking van de slijmvlieslaag in het gewricht. Soms veranderen zenuwen in het gewricht, wat pijn veroorzaakt. Daarnaast komt het regelmatig voor dat spieren rondom het gewricht verzwakken en doen pezen om het gewricht pijn.

Symptomen van artrose in je voeten

Artrose is de meest voorkomende vorm van reuma. In Nederland hebben bijna anderhalf miljoen mensen artrose.

Bij artrose is er sprake van slijtage en kraakbeenvermindering. Wanneer je last hebt van artrose zul je het merendeel van de volgende symptomen herkennen:

  • Je ervaart klachten als pijn en stijfheid in het gewricht, vooral bij het opstaan. 
  • Artrose ontstaat veelal in de heup, knie of duim. 
  • Artrose kan je in één gewricht krijgen, maar kan ook in meerdere gewrichten voorkomen. 
  • Veel voorkomend zijn verder: de knieën, heupen, nek- en onderrug, vingers en grote teen Wanneer je beweegt, vermindert de pijn. 
  • Pijnstillers zorgen voor een vermindering in je klachten door artrose.    

Bij artrose in je voeten kun je problemen ondervinden met het vinden van de juiste schoenen. Een combinatie van comfort, zekerheid en stijl is de ideale mix, wanneer je last hebt van artrose in je voeten.    


Schoenen voor artrose voeten

Ervaar je voetproblemen en voetklachten als gevolg van artrose? Dan heeft Schutrups de schoenen waar je naar zoekt. Onze podologen helpen je met het vinden van de ideale schoen voor jou. De juiste schoenen voor jou maken bewegen dragelijker, en lopen weer een plezier in plaats van een uitdaging.   Vanuit onze praktijkervaring blijkt dat het bewegingsapparaat tijdig signalen geeft bij disbalans. Schutrups gelooft daarom in de kracht van het luisteren naar de signalen van je lichaam. Wij helpen met het herkennen hiervan. Onze ervaring leert dat klachten van de wervelkolom en klachten van aanhechtingen van spieren & pezen regelmatig voorkomen. Voor al deze klachten geldt: hoe sneller een behandeling wordt ingezet, hoe sneller herstel zal optreden!  

Wandelschoenen voor artrose voeten

Wanneer je last hebt van artrose kan bewegen helpen om de pijn te verminderen. Juist wanneer je graag en veel loopt, is het zaak de juiste schoenen aan de schaffen. Zo beschikt Schutrups over het juiste assortiment én advies voor wat betreft wandelschoenen. Bekijk onze collectie wandelschoenen voor dames en heren. Kies voor stevige en stijlvolle wandelschoenen, en je kunt zeker uit de voeten!  

Onze professionele podologen verlichten jouw pijn door artrose

Schutrups heeft jarenlange ervaring in de voetzorg. Hieronder vallen podologie, podotherapie, sportpodologie, orthopedie en pedicure. Onze medewerkers beschikken over de juiste diploma's en certificaten en zijn bovendien aangesloten bij beroepsverenigingen. Bij voetproblemen en houding gerelateerde klachten ben je bij Schutrups dus aan het juiste adres!  

Ons gekwalificeerde team verhelpt of verlicht jouw klachten door artrose op basis van dit specialisme. Onze service is een combinatie van de juiste schoenen en voetzorg. Op onze hoofdlocatie in Exloo is Schutrups Voetzorg gevestigd. Daarnaast werken we op meerdere locaties intensief samen met fysiotherapeuten, (sport)artsen, diëtisten en sportpsychologen. Daardoor kunnen we de beste zorg leveren die jij nodig hebt! 

Advies nodig bij artrose in je voeten?

Plan dan een afspraak in met onze voetzorg.

Maak een afspraak

Whatsapp chat
Schutrups
Schutrups
Hallo, hoe kunnen wij je helpen?
Hallo, we zijn momenteel niet beschikbaar, maar zullen je bericht zo snel mogelijk beantwoorden. Op werkdagen zijn wij bereikbaar tussen 8:00-18:00u.
whatspp icon whatspp icon