Jongensschoenen om grote stappen te maken

Natuurlijk wil je je kind(eren) ondersteunen bij de eerste stappen in de wereld. Letterlijk, door hun hand vast te houden. Figuurlijk, door er voor hun te zijn, terwijl ze steeds een stukje groter en onafhankelijker worden.

Hij loopt!

Ergens rond de eerste verjaardag of een paar maanden daarna maken kinderen ineens een hele grote stap in dat proces: ze beginnen te lopen. Het is een memorabel moment, die eerste stapjes. Het zat er misschien al weken aan te komen, maar ineens ging-ie daar. Je stond met je camera klaar om dit moment te filmen, of te balen dat je je net nu je camera niet bij de hand had. Gillen, aanmoedigen, klappen: je barstte bijna uit elkaar van trots. En dat snappen we! Je kindje loopt!

Het einde van het ‘slofjestijdperk’

Nu de eerste stappen gezet zijn, wil je zoontje natuurlijk niets anders meer. Zowel binnen als buiten gaat hij lopend op ontdekkingstocht en dat betekent dat die leuke, warme, maar slappe slofjes niet meer goed genoeg zijn. Er moeten echte schoenen komen. Maar waar let je op, als je schoenen koopt voor je zoon?

Welke maat jongensschoenen moet je kopen?

Bij Schutrups letten we op meerdere dingen, maar beginnen met het opmeten van de voet. Het is belangrijk dat de jongensschoenen de goede maat hebben. Dat betekent dat ze niet te klein, maar ook zeker niet te groot zijn. Beide belemmerd het loopproces waar je zoon doorheen gaat. Door te kleine schoenen zal hij gaan kruipen, maar door te grote schoenen zal hij onnodig vaak struikelen. Dit geldt voor jonge kinderen, maar ook voor stoere tieners. In principe houden we altijd een vingerdikte, circa een halve centimeter, als groeiruimte aan. De groei van een kindervoet is onvoorspelbaar. Het is daarom belangrijk om regelmatig de voet opnieuw op te laten meten. Loop gerust bij Schutrups binnen als je twijfelt. We adviseren je graag!

Meerdere merken jongensschoenen in verschillende breedtes

Ook een belangrijke graadmeter is de breedte van de voet en schoen. Met smalle voeten is een merk als Trackstyle heel geschikt. Heeft je zoon bredere voeten, dan zal dit juist heel opgesloten voelen. Bij Schutrups adviseren we je ook daarover met alle liefde! Onze experts zien in één oogopslag wat voor voet je zoon heeft en welke merken daarbij passen. Het is namelijk heel belangrijk dat de schoenen goed om de voeten sluiten, omdat dit betekent dat ze de voet steun geven. En dat is precies wat je kind nodig heeft, in elke fase van zijn leven.

Laat je adviseren bij Schutrups

Als laatste letten we op de afwikkeling van de voet. Kleine kinderen moeten niet te veel tegendruk voelen, omdat dat ze remt in hun ontwikkeling. De jongensschoenen van Shoesme hebben in de kleinste maatjes een speciale rubberen flexzool, die heel dun is en geen weerstand biedt. Hoe ouder je kind wordt, hoe groter de schoenen en hoe stugger de zool. De collectie van Schutrups is afgestemd op de behoefte van de voeten van je kind, in elke levensfase. We hebben een mooie collectie sneakers of wandelschoenen in verschillende stijlen, dus er zit ongeacht smaak, leeftijd en voet altijd wel iets voor je zoon bij!


Whatsapp chat
Schutrups
Schutrups
Hallo, hoe kunnen wij je helpen?
Hallo, we zijn momenteel niet beschikbaar, maar zullen je bericht zo snel mogelijk beantwoorden. Op werkdagen zijn wij bereikbaar tussen 8:00-18:00u.
whatspp icon whatspp icon