• 7 dagen per week open
  • 40 professionals voor stijladvies
  • 4.895 schoenen op voorraad
  • 92.000 blije klanten in onze winkel
 
Ik ben Yntze Wardenburg, 39 jaar en geboren en woonachtig in Klazienaveen. Ik woon samen met Orieta de Groote en haar 3 kinderen Muriel(16), Mart(13) en Thijs(9). Zelf heb ik ook 3 kinderen Mylan(12), Julian(10) en Fabian(3) die om de 14 dagen en af en toe een avond door de week bij ons zijn.
Iedere zaterdagochtend vertrek ik met een groep hardlopers vanuit Schutrups en bereid ik ze voor op een duurzame hardloop carrière. Op een van die ochtenden loop ik tijdens de dagopening het Schutrups café binnen en een van mijn gewaardeerde collega's bekijkt me van top tot teen en zegt: "Dit kan niet Evelyn". Quasi-verbaasd kijk ik hem aan van: "Wat kan niet?".
Na de fantastische wandel dag van Schutrups gaat, “de weg naar de 4-daagse van Nijmegen”, gewoon weer verder. Wekelijks pak ik mijn trainingsrondje van 16 kilometer en zoek daarnaast geregeld een geschikte tocht uit binnen de beschikbare tijd die ik naast mijn gezin, werk en andere hobby’s hebt.
Nog een weekje en dan zit 2018 erop… Een heel sportief jaar voor mij.

Laatste sportblog

Crosswedstrijden, mooi maar o zo zwaar! Zo heb ik vorige maand de Schoonhovencross gelopen. Schoonhoven is een recreatiegebied net buiten Hollandscheveld. Met goede moed op de fiets die kant op als goede triatlontraining.

Prestatie wandelen

Het is al weer december, de laatste maand van het jaar met de vele feestdagen. Iedereen is druk met van alles en nog wat. Ook voor mij een gezellige drukke maand, waarbij je af en toe wel wat rust kan gebruiken. Je hebt passieve en actieve rust. Heerlijk op de bank liggen of er gewoon lekker op uit te gaan met je wandelkloffie aan. De paden op en de lanen in, maar ook kan je met de MTB de bossen in. Het is voor mij hinken op twee gedachten deze maand. De planning met wandeltochten voor 2019 loopt al aardig vol en de MTB Drenthe 200 lonkt.

Winter bij Schutrups Exloo

Buiten wordt het weer kouder en dat roept natuurlijk het echte wintergevoel op. Bij dat echte wintergevoel heeft iedereen andere gedachten. De een denkt aan lekkere, warme chocomelk bij de kachel, de ander denkt aan wintersport. Voor de echte wintersportliefhebbers hebben we bij Schutrups Schoenen in Exloo een geweldige aanbieding.

Eriks Berenloop

Net als Alisa en Joost heb ik ook de Berenloop op Terschelling gelopen. Een superleuke halve marathon! Dit jaar ook weer in goede omstandigheden qua weer. Voor mij ging ie prima! 1 uur en 24 minuten heb ik er over gedaan. En heb er echt van genoten.

Christina Capo

Wanneer je in de afgelopen weken in onze winkel bent geweest of op de webshop hebt gekeken, heb je ze waarschijnlijk al gespot: de stoere boots en elegante enkellaarsjes van Christina Capo. Sinds september van dit jaar staan de modieuze damesschoenen van dit veelzijdige merk in onze winkel. En daar zijn niet alleen wij heel blij mee, maar ook onze klanten.

Peesplaatontsteking

Je kent het misschien wel, je stapt uit bed en voelt meteen een stekende pijn aan de onderkant van de voet. Na een langere tijd stil te hebben gezeten of juist lang in beweging te zijn, neemt de pijn weer toe. De pijn zal prominent aanwezig zijn aan het begin van de dag, dit wordt ook wel gekenmerkt als ochtendstijfheid. Ook kan de voet warm aanvoelen. Hiernaast zal de pijn voornamelijk aanwezig zijn midden onder de voet en kan uitstralen naar de achtervoet. Dit zijn symptomen bij een Fasciïtis Plantaris, oftewel een peesplaatontsteking.

Berenloop

Op zondag 4 november stond de Berenloop op Terschelling weer op het programma. Dit zou de vierde keer worden dat ik daar de halve marathon ging lopen. Na de marathon, die ik drie weken ervoor had gelopen, ben ik eerst twee weken ziek geweest. Ik had dus net weer een week getraind en had geen hele hoge verwachtingen. Het is een super leuke loop, dus de doelstelling was lekker lopen ,maar toch wel kijken wat er op dit moment inzit.
Oktober en november, de maanden waarin ik jaarlijks veel wedstrijden loop met als hoofddoel de Berenloop op Terschelling. De trainingen en wedstrijden ernaartoe gingen lekker, goed, zeer goed!
1 van 4