Europees fonds voor regionale ontwikkeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland
  • 7 dagen per week open
  • 40 professionals voor stijladvies
  • 4.895 schoenen op voorraad
  • 92.000 blije klanten in onze winkel
 

Stilzitten

Afgelopen maand was het natuurlijk vakantie, maar het trainen ging gewoon door. Een week stilzitten is voor mij echt niet te doen, zelfs niet toen ik een weekje naar Rhodos ben geweest. De hardloopschoenen gingen lekker mee en in totaal heb ik twee keer een rondje gemaakt van ongeveer 5 km. De omgeving was voor mij nog onbekend, maar met behulp van de app Strava kon ik zien welke straatjes ik moest nemen voor een leuk rondje door de stad. De wekker ging 's ochtends wel vroeg, want met 30 graden hardlopen is namelijk niet zo mijn ding. Om 7 uur is de zon nog niet zo fel en zijn de temperaturen aangenaam. Ook is het ook nog rustig op straat en d.m.v een loopje door de stad leer je de omgeving snel kennen.

Het gezonde wandelgevoel

Wat beweegt de mens toch om naar buiten te gaan? Het gebruikelijke blokje om wandelen met je partner of de hond. Even een frisse neus halen na een dag in de winkel of op kantoor. Daar begint het wandelgevoel mee. Heerlijk wandelen in je omgeving. Gezellig kletsen of gewoon even je gedachten verzetten. Je hoeft niets want je bent vrij van verplichtingen. Heerlijk even mindfull wandelen en genieten.
Na drie weken vakantie en wat minder trainingsarbeid, ben ik weer begonnen met trainen voor de halve marathon van Amsterdam.
Met nog negen weken te gaan een vrij korte trainingsperiode maar dit is dan ook weer een uitdaging om weer topfit aan de start te verschijnen op 20 oktober.

Mijn afgelopen runs

Afgelopen maand heb ik aan twee loopjes deelgenomen. Natuurlijk 21 juni aan de midsummernight run die door Schutrups zelf is georganiseerd en 21 juli aan de Oostermoerrun in Gieten. Daarmaast vertel ik hoe ik mij klaarmaak voor mijn runs. Veel leesplezier!
Hallo, mijn naam is Marleen Popken. Ik ben 19 jaar en woon inmiddels in Gieten, maar heb altijd in Exloo gewoond. Naast mijn studie fysiotherapie aan de Hanze hogeschool in Groningen, ben ik veel met sport bezig. Mijn hoofdsport is Marathonschaatsen bij marathonploeg Schaatsteamdrenthe. Daarnaast doe ik nog veel meer sporten, waaronder natuurlijk hardlopen. Ik vind het leuk om voornamelijk zomers wedstrijden te doen om het wedstrijd element te behouden en mijn prestaties hierin te verbeteren. Mijn favoriete afstand is de 5km en daar focus ik me dan ook op. Mijn doel met het hardlopen is om dichtbij mijn PR(19.36) op de 5km te komen of zelfs te verbeteren.
De wandel kriebels beginnen al weer te komen. Volgende week de 3e week van juli 2019 is het al weer zo ver. De 103e  Walk Of The World, de Nijmeegse 4-daagse. Wat is dat toch dat vele uit Nederland meeleven en dat de media er dagelijks op televisie en via alle andere kanalen zoveel aandacht aan besteed?

NK HM Venlo

Blog van Yntze Wardenburg: Na 16 weken 4 keer per week trainen waarvan elke week een 1 keer om 5:15 uur in de ochtend is het dan zover, het Nederlands Kampioenschap Halve Marathon.
Het Italiaanse merk Tecnica, bekend van de skischoenen en wandelschoenen voor het hooggebergte, komt nu ook met 'normale' B-wandelschoenen. Dit overigens verre van normaal zijn.
Een pedicure kijkt ook naar hoe intensief iemand zijn of haar voeten gebruikt. Geke Mulder van de Foot & Soul Lounge: "Mensen die lange afstanden wandelen, ontwikkelen meer eelt."
Het verzorgen van schoenen staat tegenwoordig niet hoog meer op het prioriteitenlijstje. En dat is zonde, want als je je schoenen goed onderhoudt, gaan ze langer mee. Hier leggen we de do's en don'ts uit.

Exloo goes Sölden

Schoenen, wandelschoenen, runningschoenen én schoenen waarop je vooral niet moet lopen: skischoenen. Dat is, zeker in najaar en winter, óók Schutrups. Waarbij je net als bij die voor lopen bedoelde schoenen geldt dat de medewerkers stuk voor stuk ervaringsdeskundigen zijn.
Vijf jaar geleden zat FC Emmen in zwaar weer. En nu komen Ajax, Feyenoord en PSV op bezoek. Want FC Emmen is de eerste Drentse club die eredivisie speelt. De kroon op het werk, vinden directeur Ben Haverkort van FC Emmen en Jan Schutrups.
1 van 6