Europees fonds voor regionale ontwikkeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland
  • 7 dagen per week open
  • 40 professionals voor stijladvies
  • 4.895 schoenen op voorraad
  • 92.000 blije klanten in onze winkel
 

Mijn afgelopen runs

Afgelopen maand heb ik aan twee loopjes deelgenomen. Natuurlijk 21 juni aan de midsummernight run die door Schutrups zelf is georganiseerd en 21 juli aan de Oostermoerrun in Gieten. Daarmaast vertel ik hoe ik mij klaarmaak voor mijn runs. Veel leesplezier!
Hallo, mijn naam is Marleen Popken. Ik ben 19 jaar en woon inmiddels in Gieten, maar heb altijd in Exloo gewoond. Naast mijn studie fysiotherapie aan de Hanze hogeschool in Groningen, ben ik veel met sport bezig. Mijn hoofdsport is Marathonschaatsen bij marathonploeg Schaatsteamdrenthe. Daarnaast doe ik nog veel meer sporten, waaronder natuurlijk hardlopen. Ik vind het leuk om voornamelijk zomers wedstrijden te doen om het wedstrijd element te behouden en mijn prestaties hierin te verbeteren. Mijn favoriete afstand is de 5km en daar focus ik me dan ook op. Mijn doel met het hardlopen is om dichtbij mijn PR(19.36) op de 5km te komen of zelfs te verbeteren.
De wandel kriebels beginnen al weer te komen. Volgende week de 3e week van juli 2019 is het al weer zo ver. De 103e  Walk Of The World, de Nijmeegse 4-daagse. Wat is dat toch dat vele uit Nederland meeleven en dat de media er dagelijks op televisie en via alle andere kanalen zoveel aandacht aan besteed?

NK HM Venlo

Blog van Yntze Wardenburg: Na 16 weken 4 keer per week trainen waarvan elke week een 1 keer om 5:15 uur in de ochtend is het dan zover, het Nederlands Kampioenschap Halve Marathon.
Het Italiaanse merk Tecnica, bekend van de skischoenen en wandelschoenen voor het hooggebergte, komt nu ook met 'normale' B-wandelschoenen. Dit overigens verre van normaal zijn.
Een pedicure kijkt ook naar hoe intensief iemand zijn of haar voeten gebruikt. Geke Mulder van de Foot & Soul Lounge: "Mensen die lange afstanden wandelen, ontwikkelen meer eelt."
Het verzorgen van schoenen staat tegenwoordig niet hoog meer op het prioriteitenlijstje. En dat is zonde, want als je je schoenen goed onderhoudt, gaan ze langer mee. Hier leggen we de do's en don'ts uit.

Exloo goes Sölden

Schoenen, wandelschoenen, runningschoenen én schoenen waarop je vooral niet moet lopen: skischoenen. Dat is, zeker in najaar en winter, óók Schutrups. Waarbij je net als bij die voor lopen bedoelde schoenen geldt dat de medewerkers stuk voor stuk ervaringsdeskundigen zijn.
Vijf jaar geleden zat FC Emmen in zwaar weer. En nu komen Ajax, Feyenoord en PSV op bezoek. Want FC Emmen is de eerste Drentse club die eredivisie speelt. De kroon op het werk, vinden directeur Ben Haverkort van FC Emmen en Jan Schutrups.
Ik ben Yntze Wardenburg, 39 jaar en geboren en woonachtig in Klazienaveen. Ik woon samen met Orieta de Groote en haar 3 kinderen Muriel(16), Mart(13) en Thijs(9). Zelf heb ik ook 3 kinderen Mylan(12), Julian(10) en Fabian(3) die om de 14 dagen en af en toe een avond door de week bij ons zijn.
Iedere zaterdagochtend vertrek ik met een groep hardlopers vanuit Schutrups en bereid ik ze voor op een duurzame hardloop carrière. Op een van die ochtenden loop ik tijdens de dagopening het Schutrups café binnen en een van mijn gewaardeerde collega's bekijkt me van top tot teen en zegt: "Dit kan niet Evelyn". Quasi-verbaasd kijk ik hem aan van: "Wat kan niet?".
Het begon als een spontaan idee van Anne Marie de Ridder, Jannie Eiting en Lilian Lubbers: de Plusbus. Hoe kunnen we zorgen dat ouderen die wat slechter ter been zijn ook eens een kijkje kunnen nemen bij Schutrups?
1 van 5