Europees fonds voor regionale ontwikkeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland
  • 7 dagen per week open
  • 40 professionals voor stijladvies
  • 4.895 schoenen op voorraad
  • 92.000 blije klanten in onze winkel
 

NK HM Venlo

Blog van Yntze Wardenburg: Na 16 weken 4 keer per week trainen waarvan elke week een 1 keer om 5:15 uur in de ochtend is het dan zover, het Nederlands Kampioenschap Halve Marathon.
Het Italiaanse merk Tecnica, bekend van de skischoenen en wandelschoenen voor het hooggebergte, komt nu ook met 'normale' B-wandelschoenen. Dit overigens verre van normaal zijn.
Een pedicure kijkt ook naar hoe intensief iemand zijn of haar voeten gebruikt. Geke Mulder van de Foot & Soul Lounge: "Mensen die lange afstanden wandelen, ontwikkelen meer eelt."
Het verzorgen van schoenen staat tegenwoordig niet hoog meer op het prioriteitenlijstje. En dat is zonde, want als je je schoenen goed onderhoudt, gaan ze langer mee. Hier leggen we de do's en don'ts uit.

Exloo goes Sölden

Schoenen, wandelschoenen, runningschoenen én schoenen waarop je vooral niet moet lopen: skischoenen. Dat is, zeker in najaar en winter, óók Schutrups. Waarbij je net als bij die voor lopen bedoelde schoenen geldt dat de medewerkers stuk voor stuk ervaringsdeskundigen zijn.
Vijf jaar geleden zat FC Emmen in zwaar weer. En nu komen Ajax, Feyenoord en PSV op bezoek. Want FC Emmen is de eerste Drentse club die eredivisie speelt. De kroon op het werk, vinden directeur Ben Haverkort van FC Emmen en Jan Schutrups.
Ik ben Yntze Wardenburg, 39 jaar en geboren en woonachtig in Klazienaveen. Ik woon samen met Orieta de Groote en haar 3 kinderen Muriel(16), Mart(13) en Thijs(9). Zelf heb ik ook 3 kinderen Mylan(12), Julian(10) en Fabian(3) die om de 14 dagen en af en toe een avond door de week bij ons zijn.
Iedere zaterdagochtend vertrek ik met een groep hardlopers vanuit Schutrups en bereid ik ze voor op een duurzame hardloop carrière. Op een van die ochtenden loop ik tijdens de dagopening het Schutrups café binnen en een van mijn gewaardeerde collega's bekijkt me van top tot teen en zegt: "Dit kan niet Evelyn". Quasi-verbaasd kijk ik hem aan van: "Wat kan niet?".
Het begon als een spontaan idee van Anne Marie de Ridder, Jannie Eiting en Lilian Lubbers: de Plusbus. Hoe kunnen we zorgen dat ouderen die wat slechter ter been zijn ook eens een kijkje kunnen nemen bij Schutrups?
Al een aantal jaren kunnen klanten van Schutrups voor voetonderzoek, diabetesscreening of het aanmeten en controleren van zolen ook op twee locaties buiten Exloo terecht. Daar is een derde bij: Groningen.
Een jaar geleden kozen Lisa en Roos Schutrups er tot grote vreugde van vader Jan voor om te zorgen dat Schutrups een familiebedrijf blijft. Zij maakten hun officiële entree op de winkelvloer. Het eerste jaar stond in het teken van leren, leren en leren. Gedrieën kijken zij terug, en vooruit.
Na de fantastische wandel dag van Schutrups gaat, “de weg naar de 4-daagse van Nijmegen”, gewoon weer verder. Wekelijks pak ik mijn trainingsrondje van 16 kilometer en zoek daarnaast geregeld een geschikte tocht uit binnen de beschikbare tijd die ik naast mijn gezin, werk en andere hobby’s hebt.
1 van 5