Ingegroeide teennagel

Heb je last van een ingegroeide teennagel? Loop hier dan niet te lang mee rond. Voordat je het weet, heb je elke dag last van je voet door de ingegroeide teennagel. Sterker nog, als je er te lang mee doorloopt wordt het tegengaan van de ingegroeide teennagel steeds lastiger. 

Wat is een ingegroeide teennagel?

Een ingegroeide teennagel, ook wel een unguis incarnatus genoemd, is een verbogen teennagel die in de huid groeit. Dit gebeurt meestal aan de zijkanten van de huid. 

Oorzaak van een ingegroeide teennagel

Een ingegroeide teennagel kan verschillende oorzaken hebben. Soms is het een erfelijke eigenschap die in de familie zit. Verder kan schade aan je teennagel een oorzaak zijn. Je kunt hierbij denken aan het stoten van je teen of als er iets op je teen valt. Daarnaast kan het dragen van verkeerde schoenen een grote oorzaak zijn. Schoenen moeten namelijk niet te krap zitten. De grootste oorzaak is het te kort knippen van de nagels. 

Podcast

In deze aflevering van "Pijnvrij eropuit" bespreken we een veelvoorkomende en vervelende voetklacht: een ingegroeide teennagel. Medisch pedicure Yvonne zal ons meer vertellen over wat een ingegroeide teennagel veroorzaakt en hoe we dit probleem kunnen aanpakken.

Symptomen van een ingegroeide teennagel

Er zijn drie fases van een ingegroeide teennagel; 

  • De huid aan de zijkanten van de nagel wordt dik, rood en pijnlijk. 
  • Door de ingegroeide teennagel gaat de huid open liggen. Hierdoor kunnen er bacteriën in de huid komen. Dit veroorzaakt een infectie. Vervolgens kan er vocht uit de wond komen. 
  • Na enkele weken wil de huid zichzelf herstellen. Er ontstaat dan een soort littekenweefsel dat nog meer druk gaat uitoefenen op de nagel en huid. 

Behandeling van een ingegroeide teennagel

Hieronder staan vier mogelijke behandelingen voor een ingegroeide teennagel. 

  • Een medisch pedicure kan je helpen bij een ingegroeide teennagel. Bij Schutrups Exloo staat onze medisch pedicure klaar om je verder te helpen. 
  • Draag schoenen met een ruime teenbox, en elastisch materiaal. 
  • Smeren met een pijnstillende crème. 
  • Voorzichtig de teen masseren. 

Ingegroeide teennagel verhelpen

Bij Schutrups in Exloo staan we klaar voor al je vragen op het gebied van ingegroeide teennagels. Naast verschillende passende schoenen voorzien onze specialisten je graag van het beste advies. Heb je last van een ingegroeide teennagel? Dan kun je altijd een afspraak maken in onze voetzorg. Tijdens deze afspraak zal de behandelaar je voeten en houding goed inspecteren en eventuele problemen identificeren. Samen met de behandelaar ga je opzoek naar de juiste oplossing voor jou!

Whatsapp chat
Schutrups
Schutrups
Hallo, hoe kunnen wij je helpen?
Hallo, we zijn momenteel niet beschikbaar, maar zullen je bericht zo snel mogelijk beantwoorden. Op werkdagen zijn wij bereikbaar tussen 8:00-18:00u.
whatspp icon whatspp icon